Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ahmet SEZGİN


VAHŞİ DARBEYLE UYANMAK


100 yıllık dönemde birçok alçak darbeyi yaşamış aziz vatanımız Türkiye; 15 Temmuz 2016 gecesi, dış güdümlü FETÖ/ Paralel Devlet Yapılanması´nın alçak ve hain darbe girişimine maruz kaldı. Bu, öyle bir kahpe darbe girişimiydi ki, kendi ülkesinin Cumhurbaşkanını öldürmeye teşebbüs etmek, kendi ülkesinin Büyük Millet Meclisi´ni bombalamak, MİT ve Emniyet Teşkilatına kurşun yağdırmak, kendi ülkesinin polis ve halkını acımasızca öldürmek gibi korkunç vahşetlere şahit olduk.

Yıllardır samimi Müslümanları Allah ve Peygamber ile aldatmaya kalkan sapık bir zihniyet (sözde dinî bir cemaat) tarafından gerçekleştirilen bu şerefsiz ve kanlı darbe girişimi; sağduyulu, cesur, şuurlu bir şekilde vatansever, kahraman ve onurlu milletimiz, cesur devletimiz ve askerimiz tarafından püskürtülmüştür elhamdülillah. Türkiye´nin her yerinde olduğu gibi Terme´de de her siyasi görüşten insan, siyasi partileriyle, vakıflarıyla, sendikalarıyla, kaymakamıyla, belediye başkanıyla, polisiyle, askeriyle birlikte alçak darbe teşebbüsüne, millet düşmanlarına, şerefsiz işbirlikçilere karşı en gür sesle, İstiklal Marşıyla, tekbirlerle haddini bildirmiştir. Bu millet, 15 Temmuz´da devletiyle ve bütün kurumlarıyla bir destan yazmıştır.

Alçak, hain ve gözü dönmüş paralel darbe teşebbüsünü, cinnet geçiren kudurmuş mecnunları şiddetle lanetliyorum. Darbecilere karşı dünyada örnek teşkil eden millet tepkisini, millî birlik şuur ve ruhunu yürekten alkışlıyorum.


İnsanlığın, mazlumların tek limanı ve kalesi vardır: TÜRKİYE. İkinci bir vatanı olmayanlar, hangi ırk, düşünce ve inançtan olursa olsun vatanına sahip çıkmalıdır. Herkes; hak, hukuk, adalet, zulüm, hakikat, vatan, millet, insanlık, erdem konusunda tarafını belirlemelidir artık. Çünkü Cemil Meriç´in dediği gibi "Zulüm karşısında tarafsızlık, namussuzluktur."


"An itibarıyla" bilmem nerede şunu yiyoruz, bunu içiyoruz diye sosyal medyada beş vakit poz verenlerin, memlekette türlü nane yiyenler hakkında, alçak darbe teşebbüsü konusunda tek bir kelime etmeyen insancıkları, sahte hümanistleri, tatlı su vatanseverleri, sahte mücahitleri şiddetle kınıyorum. "Bu sözde darbeyi Başkan olmak için Cumhurbaşkanı tezgâhladı." diyen, ?tiyatro, oyun? olarak nitelendiren beyni sulanmışlara, bağnazlara, ideolojik körlere, art niyetlilere, ahlaksızlara da
binlerce kere yazıklar olsun!


Türk´üyle, Kürd´üyle, Arab´ıyla, Gürcü´süyle, Laz´ıyla, Çerkez´iyle, Arnavut´uyla; sünnisiyle, Alevisiyle; sağcısıyla, solcusuyla, dindarıyla, laikiyle, milliyetçisiyle, sosyal demokratıyla, ulusalcısıyla, liberaliyle darbeye, zulme, alçaklığa, hıyanete, fitneye, bölücülüğe karşı "Çanakkale ruhu" ile karşı çıkan; vatanına, devletine, bayrağına, inancına, millî birliğine, bağımsızlığına, millî iradeye, onuruna sahip çıkan büyük ve asil milletimize selam olsun! Bu darbe teşebbüsü, bu şer olay; nice hayır ve güzelliklere vesile olacaktır inşallah. Türkiye´nin, devletin bağırsakları, her türlü habis urdan temizlenmelidir bu vesileyle. Darbeci alçaklara, kalleşlere, teröristlere ibret olsun diye hak ettikleri idam cezası verilmelidir mutlaka.


Bu azgın, şerefsiz, millet düşmanı darbeci çapulculara asla papuç bırakmayacağız. Yılmayacağız, diz çökmeyeceğiz, direneceğiz. Yılgınlığa, umutsuzluğa, korkuya, fitneye, zulme asla pirim vermeyeceğiz. Milletimiz, devletimiz, hükümetimiz, ordumuz, vatansever sivil toplum örgütlerimizle daha da güçlü olacağız. Hep birlikte güçlü, adil, bağımsız, huzurlu, erdemli büyük Türkiye´yi inşa edeceğiz inşallah.


80 yıldır toplum olarak yaşayıp darbeler ve çilelerle pişip olgunlaşan, son zamanlardaki şuuruyla küllerinden dirilen, bu ülkenin Irak, Suriye ve Mısır olmadığını ispatlayan bu büyük Türk milletine, gönül erlerine selam olsun!


Alçak darbe kalkışmasında şehit olanlara Allah´tan rahmet, yaralılara şifa, milletimize cesaret, şuur, birlik, huzur ve sabır niyaz ediyorum.