Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


VEDA, ŞÜKÜR VE TEŞEKKÜR

VEDA, ŞÜKÜR VE TEŞEKKÜR


Terme Temel Kır Kız Anadolu-İmam Hatip Lisesine tayinim çıktı. 17 Ağustos’ta resmi olarak naklimiz de gerçekleşti. Terme M.Akif Ersoy Anadolu Lisesinde 7 özel ve değerli yılım geçti. Öğretmenlik hayatımda en uzun süre görev yaptığım kurum, okul oldu bu okul.

     Şehit Rıfat ağabeyimin ismini taşıyan sokakta, dünya görüşümü şekillendiren, birçok yönüyle örnek aldığım M.Akif Ersoy üstadın ismini taşıyan bir okulda, onun idealize ettiği “Asım'ın nesli”ni yetiştirmek nasip oldu. Yüreğime dokunan yüzlerce gül yürekli öğrencim oldu elhamdülillah. Onları her zaman hayır, dua, özlem ve muhabbetle yâd ediyorum.

     M.Akif Ersoy Anadolu Lisesinde birçok değerli idarecimiz, meslektaşımız ve sevgili öğrencimizle çok hayırlı, güzel hizmetlere, ilklere imza atmak nasip oldu. Onlara çok teşekkür ederim. Bu okulda dersine girdiğim bütün öğrencilerime dil, tarih, vatan, millet, bayrak, istiklal, edebiyat ve edep şuuruyla birlikte okuma, şiir ve türkü zevki vermeye gayret ettim. Her öğrencim, her yıl en az 4 şiir ezberleyip okudu. Yine her öğrencim yılda en az altı kitap okuyup tanıttı.

     Türkiye'de liseler için örnek olabilecek nitelikte “Asım'ın Nesli Altın Kalemler” isimli bir eğitim, kültür, edebiyat dergisi çıkarmak nasip oldu bu okulda.

    Her yılsonunda “Ezbere Şiir Okuma Yarışması” organize ettim. Termeli veya Terme'de yaşayan eğitimci-şairlerin hem şiir okuduğu hem de jüri üyesi olduğu “Ezbere Şiir Okuma Yarışması” düzenledik. Aynı programda hem öğrencilerimiz hem de bölgemizin önemli sanatçıları türkü ve ilahi okudu. Okulumuzda birçok önemli şair ve yazarımızı ağırladık.

    TÜBİTAK Bilim Şenliğinde “Termeli ve Terme'de Yaşamış Şair ve Yazarlar”ı kitap ve biyografileriyle tanıttık. Aynı bilim şenliğinde “Terme Üzerine Yazılmış Şiirler”le “Terme'de Basın” projelerini gerçekleştirmek nasip oldu duyarlı öğrencilerimizle.

    Okul girişine İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un biyografi ve eserleriyle hakkında yazılmış kitaplardan oluşan bir köşe yaptırmak nasip oldu bu okulda.

    Bu okuldayken çeşitli okullarda yüzden fazla konferans ve seminer vermek, TÜYAP Kitap Fuarlarına katılmak nasip oldu. Bu okulda görev yaparken 7 yılda 7 kitap hazırlayıp beşini yayımlamak nasip oldu elhamdülillah.

    Sevgili öğrencilerimizle mezuniyet sonrası daha verimli ve samimi ilişki kurmak, onlarda okul aidiyeti oluşturabilmek için kurduğumuz sosyal medya grubumuzu 7 yıldır aralıksız ve aktif olarak yönetmek nasip oldu.

    Yüzlerce şahsiyetli ve gayretli öğrencimiz üniversiteli oldu. Hatta birçoğu meslek sahibi oldu. Bu okulun gül yürekli öğrencilerini çok sevdim. Güzel, hayırlı hizmetlerde desteği, emeği olan idareci, öğretmen ve öğrencileri yürekten tebrik ederim. Bu okulun her zaman ayrı bir yeri olacak meslek ve özel hayatımda.

    Değişiklikte fayda, hayır olur diye düşünüyorum. Kadrolu olarak ilk defa bir imam hatip lisesinde çalışacağım. Allah nasip ederse bu okuldan emekli olup yüreklere dokunacak, ardımızdan hoş sedalar bırakabilecek yeni kitaplar yazmayı düşünüyorum.

    Bizim idareci ve öğretmen arkadaşlar üzerinde hakkımız varsa helal olsun. Siz de helal edin. Allah'a emanet olunuz. Yunus Emre'nin dediği gibi “Arkamızdan hayır dua kılanlara selam olsun.”