Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Hasan ÖZDEMİR


YAPILACAK HİZMETLERİ KONUŞALIM

YAPILACAK HİZMETLERİ KONUŞALIM


Bu günlerde sosyal medyada ve yerel basında sık sık ilçemizin adı geçmekte, güzel şeylerin yanında bazı olumsuzluklardan da söz edilmektedir. Usulsüzlüklere göz yummak, o işe ortak olmaktır elbette ki. Sosyal medyadan edindiğim bilgilere göre, bir ihbar üzerine yapılan inceleme sonucunda Belediyemiz personeli tarafından 200 adetin üzerinde C plakanın büyük bir bölümünün usulsüz verildiği ortaya çıkmıştır. Samsun`un çeşitli ilçelerinde oturan bazı kişiler, ilçemizde ikamet etmiş gibi gösterilerek, il merkezinde 20 bin liraya satılan ticari plakaları 3 bin liraya makbuzlu ve ya makbuzsuz aldıklarından söz edilmektedir. Bu durumda belediye bütçesinin 5-6 yüz bin lira zarara uğratıldığı konuşulup yazılmaktadır. Hatta şimdiki meclis üyelerinden birinin de 4 adet plaka aldığından söz edilmektedir. Bunların hepsi iddia. Olay müfettişlerce incelenmekte, soruşturma devam etmektedir.

Çiçeği burnunda belediye başkanımız Şenol Kul, plaka sahiplerine birer resmi yazı gönderip, plakalar karşılığında alınan ve ellerinde bulunan makbuzları veya belgeleri, vatandaşların ilerde mağdur duruma düşmemeleri için istemiştir. En doğrusu da budur. Belgen varsa ne güzel, sıkıntı yok demektir. Ya yoksa, o zaman 3 bin TL parayı yatırıp gerçekten plaka sahibi olacaksın. Hem bal yiyecek, hem de bağıracaksın yok öyle yağma. İşin iç yüzünü öğrenmeden bir de belediyeye baskın yapıp suçunu ikiye katlayacaksın, olmaz beyler, olmaz hanım kardeşlerim.Parayı kime verdiyseniz, kimden aldıysanız plakayı, yapışın onun yakasına. Varsa bir yanlışlık, sorun hesabını ondan. Yoksa, eski meclis ve encümen üyelerini de zan altında bırakmanın anlamı da yok. Bu onların görevi de değil zaten.

Bu tür olaylar her kurumda zaman zaman olmuştur ve olacaktır. Amir olan kişi ekibini iyi kurup, denetlemesini yapacaktır. Yapmazsa o da sorumludur. Yıllarca ben de müdürlük, idarecilik yaptım. Okulumda olan herşeyden ben sorumlu tutuldum. Hırsız girdi, savcıya ifade verdim. Kavga oldu, ifade vermeye gittim. Benim haberim yok demedim, diyemem de. Kurumun başı sensin nasıl diyeceksin ki? İlgili kişiler, zamanında önlem alsalardı, bu hastalık bu kadar ilerlemez, 1-2 olaydan sonra yanlıştan dönülür, kimsenin de başı yanmazdı. Yazık, çok yazık. Artık ilçemizde olan güzellikleri paylaşmak, yazmak istiyorum.

Hun imparatoru Atilla`nın sözünü tekrar ediyorum. Kurum amirleri lütfen bunu bir kenara not etsinler.Ekip ruhunun özü burada çünkü.

“Bütün yetkileri kendinde toplama, ancak ekip çalışmasıyla zafer kazanılır.
Başarılı olanı takdir et, başarısız ise görevde tutma.

Bir gün yerine gelebilecekleri endişesiyle, yetenekli insanların önünü tıkama!”

Kalın sağlıcakla.

(İlimizde yapılan bilgi yarışmasında 1. Olan Fatih Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve velilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.)