Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seyfi GÜNAÇTI


Yaprak Dökümü

Yaprak Dökümü


Bu ifade, günümüzde daha çok ayrılıklar için kullanılır. Bir futbol kulübünün oyuncuları sezon sonunda birer birer takımdan ayrılırsa, bu durum ‘yaprak dökümü’ olarak ifade edilir.

Yaklaşık bir yıldır dünyayı etkisi altına alan korona da bir bakıma yaprak dökümüne sebep oluyor. Dostlarımızı, yakınlarımızı, tanıdıklarımızı birer birer bizden ayırıyor.

Son yirmi gün içinde Samsun futbolunda adeta yaprak dökümü yaşandı. Samsunspor ve Beşiktaş’ın eski futbolcularından Kemal Dikmen’in 21.11.2020 tarihindeki vefatından sonra Termespor’da uzun yıllar hocalık yapmış olan Güven Gümüşdağ’ı ve 1970’li yıllarda Samsunspor’un futbolcularından Adem Kurukaya’yı da geçen hafta içinde kaybettik. Son kaybımız da Samsunspor’un şu andaki Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Erkanat oldu.

Erkanat’ın, Covid-19 hastalığı sebebiyle, başkanıyla birlikte hastanede olduğunu duymuştuk. “İyileşti” haberini beklerken vefat haberini almak, yakınlarını ve Samsunspor camiasını üzmüştür. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

Bugün, Terme futbolunun yakından tanıdığı Güven Gümüşdağ’dan söz etmek istiyorum. Güven Hoca, geçen yıl Evcispor’u çalıştıran ve BAL Ligine çıkmasını sağlayan kişidir.

                1961 yılında Samsun’da doğan Güven Gümüşdağ, 1998-99 sezonunda Kemal Dikmen’in yardımcısı olarak 3. Ligdeki Termespor’da görev yapmıştır. Tekkeköy Belediyesporda, Çarşambaspor’da ve Samsunspor’un alt yapısında çalıştıktan sonra, 2013-2014 sezonunda yine Kemal Dikmen’in yardımcısı olarak Termespor’da çalışmaya başlamıştır. 2014-15 sezonunda aynı göreve devam etmiş, Kemal Dikmen’in ayrılmasından sonra 2015-2016 sezonunda BAL Liginde oynayan Termespor’un Tek Sorumluluğuna getirilmiştir. Onu, 2018-2019 sezonunun ikinci devresinin son haftalarında tekrar Termespor’un başında gördük.

                Güven Hoca, ya Terme’yi çok sevmiş ya da Termeli onu sevmiş olmalı ki, 2019-2020 sezonunda Evcispor Teknik sorumluluğuna getirilmiştir. Onu göreve getiren yönetim bunun karşılığını görmüş ve Evcispor, TFF tarafından ligler ertelendiğinde puan cetvelinin en üst basamağında yer almıştır. Bu da Evcispor’u BAL’e taşıyan sonuçtur.

                Ülkemizde koronanın daha yeni görülmeye başladığı günler. Henüz bu illetten kayıp vermemişiz. Daha ligler ertelenmemiş. Güven Hoca 14 Mart’ta sosyal medyadaki sayfasında şu paylaşımda bulunmuş:

                “CORONA inşallah bitecek. Tüm siyasi liderlerimiz el sıkışacak. Farklı siyasi görüşte olsalar da toplumun bireyleri kucaklaşacak. Sevgi, saygı ve hoşgörü iklimi saracak ülkemizi. Bir ve birlik olacağız. Allahım temiz bir sayfa açılması için hepimize akıl ihsan eyleyecek inşallah.”

                Ne güzel temenniler. Güven Hoca, dileğinin gerçekleştiğini göremeden gitti. İnşallah bir gün koronanın bittiğini ve insanlığın yaşadıklarından dersler çıkardığını görürüz.

                Aynı günlerde (15.03.2020) Evcispor Takım fotoğrafına yaptığı paylaşıma bakar mısınız? Sanki bir bilgenin sözleri: “Bir ağaç gibi özgür ve hür, bir orman gibi kardeşçesine.”

                Onun bu güzel kalbidir ki, Evcispor’u başarılı yapmış, liderliğe yükseltmiştir.

                Koronadan ilk kaybımızı verdiğimizin bir gün sonrası yaptığı paylaşım da, oyuncularını ne kadar düşündüğünü ve insan sağlığına verdiği önemi gösteriyor.

                “Bir büyük hedefi olan futbol takımı antrenörüyüm. Oyuncularımı riske atmamak adına antrenman yaptırmama kararı aldım. Sadece bireysel olarak spor yapmalarını tavsiye ettim. Maçlara ara verilmesi kanaatindeyim. ÖNCE İNSAN, ÖNCE SAĞLIK.

                Aldığım bu karardan ötürü görevime son verilirse de bunu saygıyla karşılarım.”

                Bir gün sonra bütün ligler süresiz olarak ertelendi!

                ‘Termespor’ isimli çalışmamla ilgili olarak, takımda görev yapan hocalara da yer vermeyi düşünüyordum. Güven Hoca ile de röportaj yapacaktım. Acele etmiyordum. “Nasıl olsa bende telefonu var. İstediğim zaman konuşurum” diyordum. Ama kısmet olmadı. Onun aramızdan -bize göre- zamansız ayrılacağını bilemezdim.

                Güven Gümüşdağ’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.