Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Hasan ÖZDEMİR


YAŞANABİLİR TERME


Yıllardır hep bekliyoruz, Terme ne zaman yaşanabilir bir yer olacak, diye. Bunun için birkaç yıl daha beklememiz gerekecek galiba. Olsun bekleriz. 20- 25 yıldır beklemedik mi? Birkaç yıl dediğin nedir ki hemencecik doluverir. Yapılan çalışmalar ve verilen sözler gösteriyor ki ilçemiz artık halk arasında çok konuşulan Ünye ile Çarşamba arasına sıkışmış bir belde görünümüne son verecek.


Bunun bir bedeli olacak elbette. Yer altından geçen görünmeyen hizmetler bir bir hayata geçiyor. Bir taraftan doğalgaz çalışmaları, diğer taraftan elektrik şebekesinin yer altına indirilmesi şehrin geleceğinin parlak olduğunu gösteriyor. Bunlar tamamlanmadan da şehrin düzene girmesi mümkün görünmüyor. Her nimetin bir külfeti vardır değil mi? Artık bu çamurlu, kumlu ve porsuk yuvası gibi delik deşik yollara ve kaldırımlara katlanmak zorundayız. Tıpkı Tevfik Fikret´in Haluk´un Vedaı şiirinde olduğu gibi?


İşte bir yol ki hep çakıl ve diken


Geçeceksin yarın bu yoldan sen...


Geçeceksin ayakların yorgun,


Ellerin şerha şerha bağrın hun?


Eski belediye başkanlarımız rahmetli Süleyman Özcan zamanında planlanan ve Yalçın Külahlı zamanında tamamlanan kanalizasyon ve arıtma sistemi yapılırken de bu sıkıntıları çok çekmiştik. Ama sonunda derin bir oh çekerek, rahat rahat Terme çayı kenarlarında gezmeye, yürümeye ve oturmaya başlamadık mı? Ölen rahmetli başkanımıza Allahtan rahmet, sağ olanlara, ilçemize emeği geçenlere de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.


İlçemizde kurulan Kent Konseyinin hummalı çalışmalarını ancak sosyal medyadan takip edebiliyoruz. Konseyin güzel ve uygulanabilir fikirlerinin olduğunu öteden beri biliyoruz. Basını bilgilendirme konusunda her ne kadar zayıf notumuz olsa da güzel şeylerin olacağını tahmin etmek beni mutlu ediyor açıkçası. Pazar alçağında bulunan ve cehennem çukurunu andıran SASKİ inşat alanına en büyük tepkiyi verenlerden biriyim. Kaç aydır Antalya´daki Cehennem çukuru gibi duruyor. Madem inşaata başlanmayacaktı neden bu kadar erken kazıldı anlamış değilim. Geleceğe yönelik yapılan planlamalarda yeşil alanların artacak olması da gerçekten çok güzel. Bir meydanı bile olmayan ilçemize (Ben Cumhuriyet Meydanı diye adlandırılan yeri Belediye binasının bahçesi olarak görüyorum) gelecek yıllarda tek tarihi eserimiz olan Pazar Camii´nin n ve çevresinin açılacak olmasını düşünmek süper bir fikir. İnşallah en kısa sürede gerçekleşir. Düşünülmesi bile güzel, tebrikler başkanım, tebrikler Kent konseyindeki arkadaşlar?


Kalın sağlıcakla?


(Artvin´de yaşayan arkadaşlarımızın Cerrattepe ile ilgili mücadelelerini gönülden destekliyorum. Doğaya zarar veren her türlü gelişmenin karşısında olmak insanlık görevidir. Onlara bir tavsiyem olacak ?Terme´ye gelip Şenol Başkanın ve Beyaz çemberlilerin verdiği mücadeleyi örnek alın.?)