Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GENÇ YORUMCULAR


Yasemin ŞAHİN

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi


Eğitim Sistemi Mi Yoksa Yapboz Mu?

 

Eğitim, insanları bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve eğitmek için kullanılan en önemli araçtır. İnsanlar eğitimin, eğitim sisteminin öneminin farkındadır. Fakat ne yazık ki farkındaymış gibi davranmamakta ısrar ediyorlar.

?En önemli ve verimli vazifelerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur.? diyen Atatürk´ün izinden yürüyen biz gençler, bu şekilde her ay hatta her hafta değişen sistemle mi kurtuluşa ereceğiz?

TEOG kalkacak denildi, çok fazla zaman geçmeden kaldırıldı. Üniversiteye girişte YGS-LYS vardı, şimdi bu sınavlara da değişim geldi. Çok kısa sürede gerçekleşti bunların hepsi. Nedense bu değişimler öğrencilere, hatta eğitimcilere bile hiç sorulmadı. Değişim, öğrencileri ve eğitimcileri doğrudan etkilediği halde sorulmadı.

Sınav curcunası devam ediyor. Bütün öğrencilerde sınav kaygısı olduğu kadar gelecek kaygısı da var. Çünkü bu sistem geleceği çok büyük oranda etkiliyor.
Her hafta değişen eğitim sistemiyle mi geleceği kuracağız?

Türkiye de geçerli olan sınav sisteminin sırtı kambur, ayağı topaldır. Bunu kolay kolay kimse inkâr edemez. Eğitim sistemin verimli ve daha doğru biçimde olabilmesi için ne yapılmalıdır? Bu eğitim sistemi nasıl olmalıdır? Herkesin aklında bu tarz sorular var.

Ülkemizde en fazla şikâyet edilen konulardan biri de eğitim sistemidir. Bunu kime sorsanız sistemden yakınır. Haksız diyemezsiniz, çünkü herkes bir zararını görmüştür bu sistemin.

Artık farkına varılmalı ki eğitim sistemi yapboz değil? Bir hafta öyle yapıp diğer hafta bunu bozmaya kimsenin hakkı olmamalı?