Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

MİSAFİR KALEMLER


YAVUZ KAMBUR


TERME´DE  BİR ŞEYLER OLUYOR
(Geçen Haftaya istinaden yazılmıştır.)

Memleketimin güzel insanları onlarca senedir yakındığımız sorunlar aklıma bir bir geliyor. Genç bir kardeşiniz olarak küçüklüğümden beri siyasetçi bir babanın evladı olarak algıda seçiciliğim bu konularda yoğunlaşmış durumda. İşsizlik, yatırım gelmemesi, sosyal yaşantı ve hizmet zafiyetleri hep Terme de konuşulan konular olmuştur. Halada bu yakınmalarımız devam etmekte ve yeni dönemde beklentilerimiz her zaman kinden daha fazla.


Farkında mısınız bilmem ama Terme de son zamanlarda gözle görünen gelişmeler olmakta. (Kimilerimize göre eskiyi arar durumdayız )Terme´de artık STK´ların ilçe yararına çalışmaları olmakta. Haftada birkaç gün kültür sarayında etkinlikler ve halkı bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. Yeni bir Kooperatif kurularak yöre halkının ürünleri değerli hale getirilmek için çalışılmakta. Gençlerimizin eğitimi için 10´a yakın okul ve yeni bir hastane yapılıyor. Bir kulübümüzün sporcusu(Hasret Şahin) gençler kategorisinde Tekvando da Avrupa şampiyonu oluyor. Büyük Şehir Belediyesi ilçemizde turizm yatırımlarıyla yazın bizlere sosyal alanlar açıyor. Terme Belediyesi alt yapı ve imar çalışmalarıyla geleceğin Terme sini inşaa ediyor?.


Herkes eleştirisini de çok güzel bir şekilde her ortamda ifade ediyor (Biraz da saygı çerçevesinde olmuş olsa?) Yediden yetmişyediye artık herkes ilgili, alakalı ve takipçi. Sosyal medya ve yerel haber siteleri iş başında olanı biteni halka duyuruyor. Ama bunların dışında en etkili ve tehlikeli olan ise fısıltı gazetesi!!! Bu başlı başına bir köşe yazısı konusu lakin buradan yazsam bir dert yazmasam bin dert!!!


Askerliğimi yaparken Teğmenim bana; ´´Burada konuştuğun yalana gün gelir sen de inanırsın´´ derdi. Bende bir gün asparagas haber yaptım askerlik kısalıyor dedim ve ben buna gerçekten askerliğimin son zamanlarında inandım.
Memleketimiz küçük ve herkes bir birini tanıyor. Bir birine hoş görü ile yaklaşan bir toplum olmamız gerekmekte söylemler ve hareketlerimizi kontrol altına tutmalıyız.


Termemizde sorunlarımız çok belki daha önce hiç olmadığı kadar. Bunun nedenlerini saymaktan çok hedef göstermenin derdindeyiz. Bir şeyin farkında değiliz. Türkiye´nin büyüme ve gelişime ayak uyduramayan Terme kendi kabuğuna sığmaz oldu ve sorunlar bir anda hortladı. Trafik, Temizlik, Sokak hayvanları, alt yapı, Büyük şehir yasası?. Saymakla bitmeyen bir liste var ortada.


Türk milleti futbolda olduğu gibi en iyi bildiği iş olan teknik direktörlüğünü belediye hizmetlerinde de göstermekte. Hepimiz birer Başkan, Zabıta Müdürü hatta Fen işleri Müdürü olmayı kimseye kaptırmamaktayız? Herkesin fikrine ihtiyaç var tabi ki ve çok değerlidir o yüzden STK´lar dernekler mevcut. Lakin gelin görün ki kimse taşın altına elini sokmuyor. Ben dahil trafik diye bağırıyoruz ama asla park edilmeyecek yere araç park ediyoruz. Çöpü akşam 8´den sonrayı bırakmayı geçelim balkondan paraşüt sistemi ile fırlatıyoruz. Evlerimizin üst katlarında tapusuz ev olmayanımız var mı? Dışarıda yiyor içiyor ama Termeye yatırım bile yapmıyoruz? Doğal gaz istiyoruz ama her gün yapılan çalışmalardan şikayet ediyoruz. ( Bu konu da bazen Haklıyız ), kaldırımlarda yürüyemiyoruz ama buraları yine biz kendi mallarımızla dolduruyoruz hatta kaldırımların dubalarını söküyoruz.


Şimdi hepiniz bana kızıyorsunuz türlü türlü laf ediyorsunuz. Sadece biz mi suçluyuz bizi yönetenlerin suçu yok mu diyorsunuz. Ben de bu şehirde yaşayan bir ferdim onlarca sene alışıla gelmiş bir düzenden sizlerle beraber çıktım. Terme belediyesi ve Samsun Büyük şehir hizmet için var. Ülkemiz var oldukça da bu böyle olacak kişiler gelip geçici lakin her şey düzen ve çalışma takvimine göre işliyor. Sabırlı olmak gerektiğine inanlardanım kimse Hz.Musa (a.s) asasına sahip değil?


Bir kompozisyonun giriş, gelişme ve sonuç kısma olduğu gibi hizmetin de plan, proje ve uygulama kısmı vardır. Terme´nin Giriş bölümü bitmiş durumda. Şimdi sıra geldi GELİŞMEYE.


2016 yılı Reis beyin söylemiyle sahaya inme yılı olacak. Ben ve tüm Terme bu senenin Gelişim yılı olmasını temenni ediyoruz. Herkesin sabrı muhakkak ki sandık la sınanır. Her kim bu güzel memlekete bir çivi çakarsa Allah ondan razı olsun. Gelişen Terme´de Mevlam herkesin mutlu olduğu günleri bizlere görmeyi nasip etsin.


Mutlu insana, hizmet etmek daha kolaydır?


Wolfgang Van Goethe