Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MİSAFİR KALEMLER


YAVUZ KAMBUR


TERME´DE KADINLAR NE YAPSIN

Ha­ya­tın her ala­nın­da biz Er­kek­ler bas­kın ka­rak­ter ol­du­ğu­muz gibi spor ve kül­tü­rel ak­ti­vi­te­ler­de de bu ağır­lı­ğı­mı­zı or­ta­ya koy­mu­şuz. 1957 yı­lın­da ku­ru­lan Ter­mes­por po­pü­ler kül­tü­re ayak uy­du­ra­rak sa­de­ce Fut­bol (Bir dönem Vo­ley­bol ta­kı­mı­mız vardı.1982) bran­şın­da il­çe­mi­zin genç­le­ri­ne hiz­met ver­miş ve ha­la­da ver­mek­te. Peki ya Ba­yan­la­rı­mız?


Oku­lu­mu bi­ti­rip il­çe­me nasıl fay­da­lı olu­rum diye 2010 yı­lın­da Terme Spor Aka­de­mi­si­ni kur­dum. İlçede ilk olan ne varsa yap­tık. Fut­bol, Bas­ket­bol, Yüzme ve Tenis(kor­tu­muz ve ha­vu­zu­muz ol­ma­dan) kursu açtık. Ba­yan­la­rı­mı­za özel ilçe dı­şın­dan hoca ge­tir­te­rek Pla­tes kursu açtık. Pla­tes kur­su­nu duyan ba­yan­lar ön ka­yıt­lar­da 40´ın üze­ri­ne çık­tı­lar ve kur­sun ilk günü sa­de­ce 6 bayan ders­le­re baş­la­dı? Ya­pı­lan tüm mas­raf­lar ve caba boşa gitti. Yüzme Ha­vu­zu ol­ma­yan il­çe­miz­de ço­cuk­la­ra yüzme kursu açtık ba­yan­lar bizde is­te­riz dedi hadi size de aça­lım dedim, ön kayıt 60´ı geçti lakin gün geldi mi­ni­bü­sü dol­du­ra­ma­dık.


Tabi ki bun­la­rın se­be­bi ne ben nede ba­yan­la­rı­mız­dı. Ta­şı­ma suyu ile de­ğir­men dön­mez­di? Derme çatla pla­tes sa­lo­nu ve 50 km uzak­lık­ta­ki ha­vu­za ilk başta sıcak bakan ba­yan­la­rı­mız o kadar işi gücü bı­ra­kıp ken­di­le­ri­ne zaman ayı­ra­maz­lar­dı. Onlar bey­le­ri­ne ve ço­cuk­la­rı­na ken­di­le­rin­den daha çok önem veren ce­fa­kar, ve­fa­kar Al­la­hın en kut­sal var­lık­la­rı olan, eli öpü­le­si ANNE, EŞ ve KADIN´la­rı­mız­dı.


Her dert ve sı­kın­tı­yı gözü ka­pa­lı bir şe­kil­de yük­le­nen ka­dı­nın hiç mi ken­di­ne ayı­ra­cak vakti yoktu. EVET YOK? Hiçte ol­ma­dı. Ter­me­yi bir göz­den ge­çi­rin bir dü­şü­nün aile­si­nin du­ru­mu ol­ma­yan­la­rı bir dü­şü­nün, bir ev­la­dı dü­şü­nün? Hadi anne seni hava al­dır­ma­ya çı­ka­ra­yım di­ye­mi­yen genci dü­şü­nün. De­ği­şik­lik ya­pa­lım se­nin­le bir fin­can çay içe­lim anne di­ye­me­yen kız ço­cu­ğu­nu dü­şü­nün, Ka­dın­la­rın bir araya ge­le­bi­le­cek­le­ri hiç­bir me­ka­nın ol­ma­dı­ğı­nı, Ka­dın­la­rın hak­la­rı­nı sa­vu­nan bir der­ne­ğin ol­ma­dı­ğı­nı, on­la­rın spor ya­pa­bi­le­ce­ği sa­lo­nun ve bir açık hava par­kı­nın ol­ma­dı­ğı­nı dü­şü­nün­de dü­şü­nün? Yada dü­şün­me­yin biz o il­çe­de otu­ru­yo­ruz, Uzak­lar­da ara­ma­ya gerek bile yok.


Son za­man­lar­da övünç kay­na­ğı­mız olmuş, tu­ri­zim sem­bo­lü­müz AMA­ZON lara hür­me­ten artık bu il­çe­de Ka­dın­la­rı­mı­za alan­lar aç­ma­lı­yız. On­la­rın mut­lu­lu­ğu bizim mut­lu­lu­ğu­muz. İnşal­lah Yüzme ha­vu­zu­mu­zun yaz sonu te­me­li atı­lır ka­dın­la­rı­mız yüzme spo­ruy­la be­ra­ber çok ya­kın­dık­la­rı eklem ağ­rı­la­rın­dan, boyun ve bel düz­leş­me­le­rin­den kur­tu­lur­lar spor ya­pa­rak zinde du­rur­lar.


Emin olun on­la­rın mut­lu­lu­ğu bizim mut­lu­lu­ğu­muz. Biz­le­ri ye­tiş­ti­ren­le­re sahip çı­ka­lım ya­şa­mı bo­yun­ca biz­le­re sahip çı­kan­la­ra gö­re­vi­mi­zi ya­pa­lım. Bu ko­nu­da üze­ri­me düşen ne varsa yap­ma­ya ha­zı­rım.


Ter­me­de sporu özen­dir­mek adına sos­yal med­ya­da baş­lat­tı­ğım TERME SPOR YA­PI­YOR et­kin­li­ği­ne güzel tep­ki­ler gel­mek­te. Terme Ab­dul­lah Aslan Sta­dın da günün her sa­atin­de spor yapma im­ka­nı bu­lun­mak­ta. Sa­ha­mı­zın ke­na­rın da at­le­tizm pisti, te­sis­le­rin için­de Fit­nes sa­lo­nu bu­lun­mak­ta. Akşam saat 10´a kadar Vo­ley­bol, Bas­ket­bol ve Masa Te­ni­si oy­nan­mak­ta. Ba­kan­lı­ğı­mız ta­ra­fın­dan bu ya­tı­rım­lar halka üc­ret­siz su­nul­mak­ta­dır.


Terme Genç­lik Spor Mü­dü­rü­müz Halil Sey­rek­li´yi ara­ya­rak Fit­nes sa­lo­nu ve at­le­tizm pis­ti­ni ba­yan­la­ra özel ola­rak aça bilir miyiz diye fikri alış ve­ri­şin­de bu­lun­dum. Ken­di­le­ri de Pa­zar­te­si, Çar­şam­ba ve Cuma gün­le­ri Akşam 18:00 19:30 arası Te­sis­le­ri­mi­zi bayan va­tan­daş­la­rı­mı­za aça­rız müj­de­si­ni verdi. Bu ve bunun gibi te­sis­ler başka yer­ler­de günün her sa­atin­de dolu biz­ler­de bu ya­tı­rım­la­rı kul­la­na­lım ki diğer ya­tı­rım­la­rın il­çe­mi­ze gel­me­si­ne hız ka­zan­dı­rıl­sın. Ya­pı­lan ya­tı­rım boş ka­lır­sa ge­lecek ya­tı­rım­la­rın gel­me­me­si­ne sebep olur.


Bu ve­si­le ile ilk önce canım ana­mın, kıy­met­li eşi­min ve tüm Ba­yan­la­rı­mı­zın 8 Mart Dünya Ka­dın­lar gü­nü­nü kut­lar ge­lecek gün­le­rin siz­ler adına güzel ol­ma­sı­nı, ya­şa­nı­lır bir Terme de Ka­dın­la­rı­mı­zın daha aktif ve im­kan­la­rı­nın ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­rum.


?Sizin ha­yır­lı­nız, ka­dın­la­rı­na ha­yır­lı olan (iyi dav­ra­nan)dır.´´ Hz.?Mu­ham­med (SAV)