Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MİSAFİR KALEMLER


YAVUZ KAMBUR


                 TARİHDEKİ ŞEYTANIN ASKERLERİ
                     (İNTİHAR SALDIRGANLARI)

 

Ya­zı­ma baş­la­ma­dan önce An­ka­ra da ya­şa­nan canlı bomba sal­dı­rı­sın­da şehit olan­la­ra, va­ta­ni gö­re­vi­ni ya­par­ken şehit düşen em­ni­yet men­sup­la­rı­mı­za Al­lah­tan rah­met ya­ra­la­nan va­tan­daş­la­rı­mı­za da acil şi­fa­lar di­li­yo­rum.
Bu ha­di­se­le­re ben fark­lı bir pen­ce­re­den bak­mak ve yorum yap­mak is­ti­yo­rum. Ta­ri­hin her dö­ne­min­de bö­lü­cü­lük ve Aran­şi belli grup­la­rın daha özgür(kime göre) olmak dü­şün­ce­siy­le baş­lat­tı­ğı kit­le­sel ha­re­ket­le­re dö­nüş­müş. Gü­nü­müz­de ise Te­rö­rizm ser­ma­ye­nin elin­de gizli bir güç ha­li­ne gel­miş­tir.


Bi­li­nen ta­rih­te ilk ola­rak M.S. 66-73 ta­rih­le­ri ara­sın­da si­ya­si ve dini ar­gü­man­lar­la şid­de­te Fi­lis­tin´de mü­ra­ca­at etmiş fa­na­tik Ya­hu­di Şi­ka­ri ha­re­ke­ti şid­de­tin ta­rih­te bi­li­nen ilk ör­ne­ği­dir. Be­lir­le­dik­le­ri he­def­le­ri ka­la­ba­lık or­tam­lar­da kat­let­me­siy­le ün yap­mış Şi­ka­rî ha­re­ke­ti ne Roma´ya karsı Ya­hu­di dü­şün­ce­si­ni şe­kil­len­dir­me­de aktif rol oy­na­ya­bil­miş, ne de fa­ali­yet gös­ter­dik­le­ri böl­ge­de po­li­tik bir güç ol­ma­yı ba­şar­mış­tır.


Ya­hu­di Şi­ka­ri­le­rin de­va­mı olan Haş­ha­şi­ler 1090 Yı­lın­da Has­san Sab­bah ta­ra­fın­dan Ala­mut ka­le­sin­de ku­rul­muş­tur. Ge­nel­lik­le genç, çok iyi ka­muf­le ola­bi­len, eylem ya­pa­cak­la­rı mu­hi­tin di­li­ni ve pro­to­kol eti­ği­ni iyi kav­ra­yan ve umu­mi­yet­le genç fe­da­iler­den olu­şan Haş­hâ­şî­ler, kendi fel­se­fe­le­ri dı­şın­da prob­lem ad­det­tik­le­ri Sel­çuk­lu yö­ne­ti­ci ve as­ker­le­ri­ne han­çer­le­riy­le yap­tık­la­rı âni sal­dı­rı­lar­la dik­kat çek­miş­ler­dir. Hasan Sab­bah sa­vun­du­ğu öğ­re­ti­yi ge­niş­le­te­rek öz­gür­lük, eşit­lik ve pay­la­şım­cı­lık üze­ri­ne bir bir­lik oluş­tur­muş­tur.


Dün­ya­ca ünlü sey­yah Marco Polo´nun se­ya­hat­nâ­me­sin­de­ki Haş­şa­şi­le­rin hi­kâ­ye kı­sa­ca şöy­le­dir: Kendi dil­le­rin­de şeyh­le­ri­ne "dinin bü­yü­ğü" an­la­mı­na gelen Ala­ed­din di­yor­lar­dı. Şeyh iki dağ ara­sın­da­ki va­di­yi ka­pat­mış ve bu­ra­yı süt­ten, bal­dan ve şa­rap­tan akan sular, güzel hu­ri­ler ve çe­şit­li meyve bah­çe­le­riy­le do­nat­mış­tı. Dağın şeyhi mü­rit­le­ri­nin ger­çek­ten cen­net­te ol­duk­la­rı­nı zan­net­me­le­ri için bu­ra­yı Mu­ham­med´in cen­net tas­vi­ri­ne ben­zet­miş­ti. Bizim yaşlı adam de­di­ği­miz bu efen­di fe­da­ile­ri­ne ik­si­rin­den içi­re­rek on­la­rı dör­der­li, al­tı­şar­lı grup­lar ha­lin­de bah­çe­ye ta­şı­tı­yor­du. Ger­çek­ten cen­ne­te git­tik­le­ri­ni zan­ne­den mü­rit­le­ri­ni bir gö­re­ve gön­de­re­ce­ği zaman şeyh "Gidip şunu şunu öl­dü­re­sin. Me­lek­le­rim seni cen­ne­te gö­tü­re­cek­tir." di­yor­du. Şeyh´in cen­ne­ti­ne geri dö­ne­bil­me ar­zu­suy­la fe­da­ile­rin göze al­ma­ya­ca­ğı hiç­bir teh­li­ke yoktu. Haş­ha­şi­ler 1273 Yı­lın­da Bay­bars ta­ra­fın­dan yı­kıl­mış­tır.


Ta­rih­te­ki ilk in­ti­har sal­dı­rı­sı 13 Mart 1881´de St Pe­ters­burg´da sol bir örgüt olan Hal­kın İra­de­si adlı ör­güt­ten Ig­naty Gri­ne­vitsky ta­ra­fın­dan im­pa­ra­tor 2. Alek­sandr´a karşı ger­çek­leş­ti­ril­miş­ti. Sal­dı­rı­dan ön­ce­ki gece, Gri­ne­vitsky bir mek­tup­ta ?Benim pa­yı­ma düşen erken ölmek, za­fe­ri­mi­zi gö­re­me­ye­ce­ğim, ama ina­nı­yo­rum ki ölü­müm­le va­zi­fe­mi ye­ri­ne ge­ti­re­ce­ğim ve bu dün­ya­da kimse ben­den daha faz­la­sı­nı is­te­ye­mez? yaz­mış­tı. İnti­har sal­dı­rı­sın­da Gri­ne­vitsky ve 2. Alek­sandr ha­ya­tı­nı kay­bet­ti.


İnti­har ey­le­mi­ni yapan ki­şi­nin ey­lem­de öl­me­me­si du­ru­mun­da ey­le­min ba­şa­rı­sız ön­gö­rü­sü ne­de­niy­le, ey­lem­ci­nin öl­me­si in­ti­har ey­le­mi­nin ön ko­şu­lu­dur. Gü­nü­müz­de si­lah­lı ör­güt­ler ge­nel­lik­le son çare ola­rak bu ey­le­mi dü­zen­ler­ler ve ka­mu­oyun­da ses ge­tir­mek, korku or­ta­mı oluş­tur­ma­yı amaç­lar­lar.


Şimdi yu­ka­rı­da bah­set­ti­ği­miz kro­no­la­jik sıra ile ver­di­ğim olay­lar­da hedef hep dev­let adam­la­rı ve hedef masum in­san­lar. 2. Dünya sa­va­şı son­ra­sı dünya dev­let­le­ri eko­no­mik bur­han­da çık­mak için sıcak savş ye­ri­ne or­ta­ya at­tık­la­rı soğuk savaş fik­riy­le dün­ya­da törer ve par­ça­la, böl ve yönet sis­te­mi­ne geç­miş­ler­dir. Sonuç;


1982´den 1 Tem­muz 2015´e kadar top­lam 47 ül­ke­de 4 bin 620 in­ti­har sal­dı­rı­sı ger­çek­leş­ti­ri­le­rek 45 bin 835 kişi ha­ya­tı­nı kay­bet­ti; 118 bin kişi ya­ra­lan­dı. Ül­ke­miz­de bu za­ma­na kadar 25 in­ti­har sal­dı­rı­sı ger­çek­leş­ti. Bu sal­dı­rı­lar­da 334 yurt­da­şı­mız ha­ya­tı­nı kay­bet­ti.


Ta­rik­te Şi­ka­ri­ler, Haş­ha­şi­ler ve diğer terör ör­güt­le­ri nasıl emel­le­ri­ne ula­şa­ma­dıy­sa, karşı ol­duk­la­rı din, dev­let ve top­lu­luk hep baki kal­dıy­sa. Bu günün Terör ve des­tek­çi, yan­daş ve Ta­şe­ron­la­rı mu­vaf­fak son­la­rı de­de­le­ri Kabil gibi hüs­ran ola­cak­tır. Has­san Sab­bah kor­ku­sun­dan 35 sene ka­le­sin­den çık­ma­dı­ğı gibi, Bu günün ele­baş­la­rı da aynı ka­de­ri pay­laş­mak­ta­dır. Şi­ka­ri­ler nasıl ba­şa­rı­sız ol­duy­sa Ya­hu­di­ler­de 2000 se­ne­dir hep son­la­rı hüs­ran ol­muş­tur ve yine ola­cak­tır. Kendi icat et­tik­le­ri Terör il­let­le­ri şimdi kendi baş­la­rı­na bela ol­muş­lar­dır.


Daha güçlü olmak için bu oyun­la­rı boz­mak için biz genç­le­re çok işler düş­mek­te. İlk önce yüce Di­ni­miz İslam´ı çok iyi bil­me­li­yiz. Reh­be­ri­miz olan Ku­ran-ı Ke­ri­mi sa­de­ce ce­na­ze­ler­de okun­ma­ma­lı bize inmiş olan bu kitap bize ne diyor deyip ma­na­sı­na var­ma­lı­yız. Yüce Türk ta­ri­hi­nin sa­de­ce ku­ru­lan dev­let­le­ri ile bö­bür­len­me­me­li on­lar­ca ku­ru­lan bu dev­let­le­ri yö­ne­ten de­de­le­ri­mi­zin ya­şan­tı­la­rı­nı, li­der­lik­le­ri­ni araş­tı­rıp oku­ma­lı­yız. Kı­sa­ca­sı Yaşam boyu öğ­ren­me­ye açık ol­ma­lı­yız. Cep­he­de kur­şun sık­mak kadar önem­li olan okur­ya­zar­lı­ğı­mı­zı ge­liş­ti­re­rek va­ta­nı­mı­za ve ec­dad­la­rı­mız bor­cu­mu­zu hiç ol­maz­sa bu şe­kil­de öde­me­li­yiz.


Ya­zı­ma beni en çok hü­zün­len­di­ren ve en çok mutlu eden Bu va­ta­na ev­lat­la­rı­nı şehit veren aile­le­rin ağ­zın­dan dö­kü­len o kut­sal söz­cük­ler­le ?´VATAN SAĞ OLSUN´´ di­ye­rek bi­tir­mek is­ti­yo­rum.


Ne zaman on­la­ra: ?ÜL­KE­DE FESAT ÇI­KAR­MA­YIN´ de­nil­se, ?BİZE SA­DE­CE BA­RIŞ­CI­YIZ, OR­TA­LI­ĞI DÜ­ZELT­MEK­TEN BAŞKA İŞİMİZ YOK!´ der­ler. ?´ŞUNU BİLİN Kİ, ONLAR BOZ­GUN­CU­LA­RIN TA KENDİLERİDİR, LAKİN AN­LA­MAZ­LAR.´´ (Ba­ka­ra Sü­re­si,11-12.?Ayet­ler) .