Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


YENİ YILDA DİLEKLER

YENİ YILDA DİLEKLER


Yeni bir yıla hep birlikte huzur içinde girdik. Facebooktan(Henüz Türkçe karşılığını bulamadık) 1 Ocakta doğan arkadaşlar listeme baktım tam, 76 kişi. Aslında 77 de, ben daha önce 1 Ocak olan tarihimi değiştirmiştim. Rahmetli babam en kestirme yoldan öyle yazdırmış. Nur içinde yatsın. Rahmetli anam da “Oğlum, ben seni doğurduğumda, mısır ekimi yapılıyordu” demişti. Tahmini olarak mayıs ayına denk geldiği için, nüfus kağıdında değil de faceden değiştirmiştim doğum tarihimi. Ha 1 Ocak olmuş, ha 16 Mayıs ne değişecek, iş olsun benimki de. Anasız , babasız geçen nerdeyse 20 koca yıl. Bu çileli hayat çok zor geçse de onları hasret ve özlemle anıyorum. Cennet anaların ayaklarının altında derler; anam, beni dünyaya getirdiğin bugün yanımda olamasan da hala yüreğinin derinliklerinde olduğumu biliyorum.

Yeni yıl demek, yeni umutlar demek. Yeni hayaller, yeni beklentiler demek.Yeni yılda kardeşin kardeşe kıymadığı, insanlığın yok olmadığı insan sevgisinin, gönül bağının yüceldiği bir yıl olmasını diliyorum.
Yeni yılda güzel ülkemizde, yargıdan yolsuzluklara, güvenlikten dış politikaya eğitimden sanat-kültür politikalarına kadar her konuda adaletin sağlanmasını diliyorum.

Yeni yılda rant ve yağma  ekonomisinden, adaletsiz gelir dağılımı ile yaratılan yoksul milyonları yeşil kartlı yapıp onlara yoksulluk maaşı bağlayarak tembelliğe mahkum bırakılmamasını ve ezilmemesini diliyorum. Mecliste aklanan vekillerin, insanların gönlünde de şüpheye yer vermeden aklanmasını diliyorum. Yeni yılın yolsuzluğun, hırsızlığın, adam kayırmanın, rüşvetin ve yalanın olmadığı bir yıl olmasını diliyorum.

Yeni yılda yatırımların bol olduğu, insanın insana kul olmadığı,eşit hizmet ve eşit adalet  sisteminin kurulmasını temenni ediyorum.
Yeni yılda terör olaylarının yaşanmamasını, demokratik açılım denilen safsatayla ülkenin bölünmemesini ve hangi dinden, hangi dilden ve hangi milletten olursa olsun insan kanının  akıtılmamasını diliyorum.

Afrika’da insanların açlıktan ölmemesini, Filistin’de insanlığın unutulmamasını bebeklerin katledilmemesini, Afganistan’da katliamların yaşanmamasını diliyorum.
Yeni yılda globalleşen dünyada insanlık onurunun ayaklar altına alınmamasını tüm insanların kardeşçe yaşamasını temenni ediyorum.

Yeni yılda güzel ilçemiz Terme’de 20 yıldır durma noktasına gelen yatırımların sürekli artarak büyümesini, şehrin gelişmesini, şehir hastanesinin donanımlı olarak bitirilmesini, her branştan doktorların en az ikişer tane olmasını, gelenlerin hemen geri kaçmamasını, yapılması düşünülen ya da planlanan termil santraller yerine, insan sağlığına zararı olmayan eneji üretimine geçilmesini diliyorum. Tarımın, ticaretin ve turizmin hızlı bir şekilde gelişmesini, bolluk ve bereketin olmasını diliyorum.

Ve her şeyden önemlisi yeni yılda güzel ülkemizin, birlik ve beraberliğini bozacak tehlikelerken korunmasını, büyüyen, gelişen, kalkınan, güçlü bir devlet olarak sonsuza kadar yaşamasını temenni ediyorum.
Yeni yılda sevenin sevdiğine kavuşmasını, tüm hayallerinizin gerçekleşmesini diliyorum.
Kalın sağlıcakla…