Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hasan ÖZDEMİR


YORGAN GİTTİ, KAVGA BİTTİ

YORGAN GİTTİ, KAVGA BİTTİ


Tansiyonu yüksek bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Yüksek perdeden konuşmalar, hakarete varan sözler, kasetler, tapeler yayın arabalarıyla yapılan müzikler derken, bitiverdi seçim. Ama yerel miydi, genel miydi vallahi ben de anlamadım. Burası karışık gibi geldi bana. Her seçimde olduğu gibi 2014 yerel seçimlerinde üzülenler de oldu sevinenler de. Bana göre seçimin kazananı yine AK Parti hükümeti, daha doğrusu Başbakan Erdoğan oldu.

2009 seçimlerine göre oy kaybı yaşamasına karşın, bu seçim sonuçları gerçekte bir “zafer” olarak görülebilir. Çünkü AKP, bu ülkede benzeri görülmemiş bir protestonun ve suçlamanın hedefindeydi. 4 bakanın kellesini verdiği büyük yolsuzluk ve rüşvet suçunun failiydi AKP. Muhalefet hep bu noktadan vurmaya başladı. Yolsuzluk ve hırsızlık iddiaları öyle bir düzeye geldi ki ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, başbakandan sadece “Başçalan” diye bahsediyordu. On binlerce polis, yüzlerce savcı ve yargıç “Siyasi gerekçelerle” yerlerinden edilmiş, âdeta sürgüne gönderilmişti. İşte bu atmosferde seçime girip silinmediği gibi, oylarını koruyan partinin zafer kazandığını söylemek abartı olmaz.

Halkı cahillikle, bencillikle, makarnacılıkla suçlamak, farklı ve zahmetli yöntemlerle siyaset üretme sorumluluğundan kaçmak anlamına gelir. Muhalefet gerçeklere gözlerini kapayarak, sadece iktidara saldırarak başarılı olamaz. Alternatif siyaset özgürlüklerden, ekonomik modeline kadar yeni projeler üretmek zorundadır. Değişmek zorundadır. Yoksa daha çok 50-60 yıl muhalefette kalabilirsiniz. Herkesin iradesine saygı göstermek zorundayız aslında. Türkiye haritasına baktığımda, o kadar hizmet verilen doğu ve güneydoğudan bir il bile Ak Partinin olmayışı beni gerçekten üzdü. Van depreminde seferber olduğumuz vatandaşlarımız tercihini BDP`den yana kullandı. Vatan Bölünüyor mu acaba endişesi daha çok yer etti içimde. Hayırlısı diyelim.

ARTIK TERME`YE BAKALIM
Yeni başkanımız göreve başlar başlamaz, ilk icraatlarını göstermeye başladı bile. Yağmurlu ve soğuk havada büyük bir kalabalığın huzurunda yapılan devir teslim töreninde, yeni başkan Şenol Kul,“Ak Parti rozetini çıkarıp, bana oy veren vermeyen herkese hizmet etmek için buradayım.” diyerek, izleyenlerin coşkulu alkışları arasında şehrin temsili anahtarını eski başkan Ahmet Yirmibeşoğlu`ndan devraldı. Eminim ki gelen gideni aratır, sözü ilk defa burada değer kazanmayacak.

Şehir merkezi ve eski beldelerden toplanan çöpler Çarşamba ilçesi çöp toplama merkezinde değerlendirilmek üzere oraya götürülüyor. Yani bu ne demek, en güzel yerlerimizden olan deniz kenarı kurtulacak. Ağaçlandırılacak, belki toprak dolgu yapılacak, güzelleşecek. Bunun için bu kadar beklemenin ne anlamı vardı ki? Yıllardır, kurulması zorunlu olduğu halde, bir türlü hayata geçirilemeyen Kent Konseyinin kurulması için çalışmalara başlanması da çok önemli bir adım bence. Gelecek seçim için değil, gelecek nesil için hareket eden Başkanımızın çalışmaları zaman kaybetmeden sürdüreceğini biliyorum. Önce sağlık, diyor başarılarınızın devamını diliyorum.
Kalın sağlıcakla.