Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

ALTIN KALEMLER


Yâren ÇAVUŞOĞLU

?15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yarışması? M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Birincisi.


Canan Uğruna Canından Geçen Aziz Şehitlerimize,

Millî birlik ve beraberliğimizin sınandığı o kara 15 Temmuz gecesinde şehadet şerbetini hiç düşünmeden içtiniz.

Yüreğinizdeki iman ve vatan sevgisiyle döküldüğünüz sokaklara, tertemiz alınlarla uzandınız.

Belki hepinizin bir bekleyeni vardı. Elleri yüreklerinde, dilleri dualarda, gözleriyse yollardaydı. Asker üniforması giymiş teröristlerin namluları karşısında korkusuzca dikildiniz. Çünkü biliyordunuz ki 16 Temmuz sabahına ya Türkiye Cumhuriyeti olarak uyanacaktık ya da varımızı yoğumuzu, bağımsızlığımızı kaybetmiş olacaktık. Sizler bunun farkındaydınız. Vatanımızın, halkımızın geleceği için kendi canınızdan vazgeçtiniz.

Türk´ün imanıyla, vatan aşkının bütünlüğünü herkese gösterdiniz. Katillerse, yüreğinizin farkında değillerdi. Korkup saklanmanın, kuytularda gizlenmenin

Türk´e ait davranışlar olmadığını henüz bilmiyorlardı. Sizse hilal uğruna, bayrak uğruna, canan uğruna canınızdan geçecek kadar cesurdunuz.

Söylenecek çok söz varken söylenemeyen, ifade edilemeyen o kadar acı var ki. Askerimizle polisimizi karşı karşıya getirmekten utanmayan katiller, vicdanlarını ve taş bağlamış kalplerini silahlarla size doğrulturken, sizin onların önünden çekilmeyeceğinizi bilemeyecek kadar da cahildiler.

Kalemimin mürekkebinin kuruduğu satırlardayım artık. Hiçbir söz sizi anlatacak vasıfta değil, biliyorum. Hangi acı, kelimelerle dökülebilir ki?

Bu vatanın evlatları, sizleri asla unutmayacaktır. Haklarınızı helal edin. Bugün, böyle yaşıyorsak Allah´ın yardımı ve sizin sayenizde. Bu vatan, bu millet sizlere minnettar kalacaktır.

Allah rahmet eylesin. Ruhlarınız şad olsun.