Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Hasan ÖZDEMİR


YUMRUK ÜSTÜNE

YUMRUK ÜSTÜNE


Ülkemizde yumruğa ilk kez şahit olmuyoruz. Demokrasiye ilk kez yumruk atılmıyor. Bırakın yumruğu geçmişte kurşun atılmıştı rahmetli Özal`a. Yumruğa da kurşuna da alışığız yani. Çok değil şöyle arkamıza dönüp bakalım. Daha dün diyeceğimiz kadar geriye gidelim. Yumruk ve dayak üstüne söylenmiş sözleri hatırlayalım önce.

“Elin yumruğunu yemeyen, kendi yumruğunu Bozdoğan armudu sanır. Her öfkeli yumruğu, sevgiye aç bir yumruk yönetir. Öfkeyle ateş sönmez. Bileğinin yerine yüreğini kullan. Dayağın aklı olsaydı cennetten çıkmazdı. Kin ve nefret yedek oyuncudur yürekte sevgi ve şefkat olmadığında sahaya çıkar. Dayak güçsüzün silahıdır, güçlü olan aklını kullanır. Sopaya uzanan elin, küfüre dolanan dilin sahibi olmaz.”
İlk yumruk Babaya gelmişti.

Süleyman Demirel başbakan olduğu 1975 yılında yumruklu saldırıya uğramıştı. Sahte Yüzbaşı üniformalı Vural Önsel isimli kişi, başbakanlık binası önünde Süleyman Demirel`e yumruk atarak tarihe kara leke sürenlerdendi.
-İkinci yumruk ise oğula. Yani Mesut Yılmaz`a. DYP`nin devamı olan ANAP`ın lideri olduğu dönemde 1996 tarihinde Budapeşte`de yumruklu saldırıya uğradı. Burnu kırıldı. Dünyaya rezil olduk. Saldırgan yakalanamadı. Çok şeyler söylendi. Ancak sebebi bir türlü açıklanamadı.

-Kapatılan DTP`nin Genel Başkanı Ahmet Türk de yumruktan nasibini alanlardan. Şimdiki Mardin Bağımsız Belediye Başkanı. Bağımsız Milletvekili seçildikten sonra Samsun`da saldırıya uğradı, burnu ve iki dişi kırıldı. Yüzü gözü kan revan içinde kaldı.

-O olaydan bir hafta sonra AK Partili Enerji Bakanı Taner Yıldız saldırıya uğradı. 2010 yılında Kayseri`deki şehit cenazesinde yumruğu yedi.

-Bekir Bozdağ da yumruklu saldırıya uğrayan siyasetçilerden. Adalet Bakanı olduğu dönemde Nevşehir`de saldırıya uğramıştı.
Rezalet yani. Son saldırı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na. Hepsini de esefle kınıyorum. Lanetliyorum. Milletvekilleri mecliste birbirine giriyor, liderler meydanlarda. Peki, siyasetçiler veya liderler neden fiili saldırılara maruz kalıyor, yumruk yiyor. Burnu, dişi kırılıyor Kabahat yumruk atanda mı yiyende mi? Yoksa bu gerginliği yaratanda mı? Vatandaş etkileniyor, gaza geliyor. Bir şey yapıyormuş gibi de böyle rezaletlere neden oluyor. Bence suçu tamamen yumruğu atanda aramamalıyız. Siyaset, vatandaşa hizmet etme yarışıdır. Bel altı vurmalarla getireceğiniz hizmete lanet olsun. Parti liderleri birbirlerine acımasızca saldırıyorsa, vatandaş küfür de eder, yumruk da atar. İktidardan da, muhalefetten de sorumlu siyaset, düzgün ve seviyeli siyaset istiyoruz. Belki yumruk acısı geçer, ama yaralanan yüreklerin acısı hiç dinmez. Bu hafta “KUTLU DOĞUM HAFTASI” Uzatın ellerinizi birbirinize. Bu ülke için kenetlenin. Unutmayın veren el, alan elden üstündür. Tüm Türk ve İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutluyor, herkese huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.
Kalın sağlıcakla.

 

Erol KAYA
19.04.2014 16:45:19
Yazılarınızı büyük bir keyifle maile okuyoruz.tesbitleriniz,yorumlarınız harika.Allah yüreğinize ve kaleminize kuvvet versin.BUu haftaki yazınızdan çok ders alınır.inşallah herkez üzerine düşeni yapar.tüm camianızın ve sizin `KUTLU DOĞUM HAFTASINI` KUTLAR,BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.Saygılarımla.

Erol KAYA
20.04.2014 13:22:56
YAZILARINIZI MAİLECE KEYİFLE OKUYORUZ. TESBİTLERİNİZVE YORUMLARINIZ HARİKA.DEMOKRASİYİ İÇİMİZE SİNDİRMEMİZ ,ÇİN YAZINIZ YOL GÖSTERİCİ.TEBRİKLER. SİZİN VE GAZETE CAMİANIZINDA `KUTLU DOĞUM HAFTASI`KUTLU OLSUN.ÜLKEMİZE BARIŞ,HUZUR GETİRMESİ DİLEGİYLE.SELAMLAR.