Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Selim EROĞLU


YÜREĞİMİZ YANIYOR


Terör, son zamanlarda memleketimizin en önemli meselesi haline geldi. Acımasız terör, hergün askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı? şehit ediyor.

İç ve dış destekli terör, hiçbir ayrım yapmıyor. Önüne geleni katlediyor. Bakın, şehitlerimizin arasında Türkü var, Kürdü var, Alevisi var, Sünnisi var.


Burada terörün mantığı yok. Burada terörün tek hedefi var. O da top yekun Türkiye. Cennet vatanımızı yaşanmaz bir yer haline getirmek istiyorlar.


İç ve dış düşmanlar, bizim kalkınmamızı, ilerlememizi, huzur ve refah içerisinde yaşamamızı istemiyor. Bizi Ortadoğu karanlığına çekmek istiyorlar.


İstiyorlar ki Suriye gibi, Irak gibi, darmadağın olalım, permeperişan olalım. Kalkınan, gelişen, huzur içerisinde kardeşçe yaşayan bir ülke olmayalım. Beraber sevinip beraber üzülmeyelim.


Terörün birinci hedefi, güven ortamını ortadan kaldırmaktır. Kaos meydana getirmektir. Herkeste korku ve panik havası oluşturmaktır.


Öldürerek, katlederek, en aziz varlık olan insanı ortadan kaldırarak hak arandığı nerede görülmüş. Bir insan, hiç tanımadığı bir askeri, bir polisi, bir öğretmeni , bir vatandaşı.. nasıl öldürebilir?


Haksız yere bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Biz bu inançla yetiştik.


Bu topraklar, ne olursan ol gel diyen Mevlanalar´ın, yaradılanı Yaradan´dan ötürü seven Yunus Emre´lerin, eline, beline diline hakim ol diyen Hacı Bektaş-ı Veliler´in yetiştiği bilge insanların yurdu.


Ne oldu da aramıza ayrılık tohumları ekildi. Ben bunun, bizleri tarihten beri sevmeyen, kardeşliğimizi çekemeyen küresel güçlerin bir oyunu olduğunu düşünüyorum. Düşünmenin ötesinde öyle olduğuna inanıyorum.


Bu bir proje.


Bizi en çok sevineceğimiz anda vuruyorlar. Tam Hollanda maçının oynandığı, milletçe top yekun sevineceğimiz bir esnada terör alçak yüzünü bir kez daha gösteriyor. Haince tuzağını tam o anda ortaya koyuyor. Milletçe, birlik ve
beraberlik içerisinde sevinmemize bile fırsat vermiyor.


Bu oyuna gelecek miyiz?


Asla.


Terörün bir amacı da insanları birbirine düşürmektir. Herkesin birbirini suçladığı ortam, terörün arzuladığı ortamdır. Birbirimizi suçlamak, terörün ekmeğine yağ sürmektir.


Bizim açımızdan terörün tek bir hedefi vardır, o da top yekun Türkiye´dir.


Devletimiz , terör belasının üstesinden gelecek güçtedir.


Mehmet Akif´in dediği gibi, yumuşak başlıysak uysal koyun da değiliz. Başımız kesilse de boynumuz çekmeye gelmez.


Böyle zamanlarda her siyasi parti, her sivil toplum kuruluşu her vatandaş amasız, fakatsız, lakinsiz terörü lanetlemelidir.


Önce huzur ortamı, vatanın selameti, birlik ve beraberlik, sonra ekonomi ve siyaset.

İnsanın yüreği yanıyor, kelimeler boğazında düğümleniyor, eli kaleme gitmiyor.

Bu vatan için söyleyenler sözünü söylemişler. Şehit olmuşlar.


Bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, geride kalanlarına da sabırlar diliyorum.


Terörün her türlüsünü lanetliyorum. Teröre destek veren, cesaretlendiren, teröriste yardım ve yaltaklık edenleri de lanetliyorum.


Unutmayalım, her gecenin bir sabahı vardır.


Güzel günlere uyanmak ümidiyle.