Tarih: 15.07.2015 15:56

MOTOR SÜRÜCÜLERİNE AĞIR CEZALAR

Facebook Twitter Linked-in

Terme´de 7-8 Tem­muz salı ve çar­şam­ba gün­le­ri Terme Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü tra­fik ekip­le­ri ta­ra­fın­dan uy­gu­la­nan de­ne­tim­ler­de, 41 mo­tor­dan 28´ine çe­şit­li ek­sik­ler­inden do­la­yı Ka­ra­yol­la­rı Tra­fik Ka­nu­nu­na göre cezai işlem uy­gu­la­nır­ken 21 ta­ne­si de tra­fik­ten men edil­di.

Sü­rü­cü­ler po­lis­le­rin uy­gu­la­ma­sı­na tepki gös­ter­se de mo­tor­la­rı­nın tra­fik­ten men edil­me­si­ne mani ola­ma­dı.

Terme´de eh­li­ye­ti ol­ma­yan 13-15 yaş­la­rın­da­ki ço­cuk­la­rın mo­to­sik­le­te bi­ne­rek özel­lik­le şe­hir­le­ra­ra­sı yol­lar­da hem çev­re­le­rin­de­ki va­tan­daş­la­rı hem de ken­di­le­ri­ni teh­li­ke­ye at­ma­la­rı em­ni­yet güç­le­ri­ni ha­re­ke­te ge­çir­di.

Terme Em­ni­yet Mü­dü­rü İsmail Can­po­lat amaç­la­rı­nın, can gü­ven­li­ği açısından toplumun Ka­ra­yo­la­rı Tra­fik Ka­nu­nu­na uymalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Em­ni­yet Mü­dü­rü İsmail Can­po­lat ?Buna göre tra­fik­te sey­re­den ruh­sa­tı, tes­ci­li, eh­li­ye­ti ol­ma­yan mo­to­sik­let sü­rü­cü­le­ri­ne; eh­li­yet­siz olan­la­ra 1600 TL, tes­cil­siz olanlara (pla­ka­sız) 189 TL, ruh­sa­tı ol­ma­yanlara 88 TL, tes­ci­li olup ruh­sa­tı ol­ma­yanlara 88 TL, mu­aye­ne­si ol­ma­yanlara 88 TL, si­gor­ta­sız olanlara 88 TL, cezai işlem uygulanacak. Aynı za­man­da ruh­sa­tı olup da motor eh­li­ye­ti ol­ma­yan bir kişinin bir başkası-na ait motosikleti kul­lan­ma­sı ha­lin­de iki kat cezai işlem uy­gu­lan­mak­ta­dır.? de-di.

De­ne­tim­le­rin belirli ara­lık­lar­la fark­lı cad­de­ler­de de-vam ede­ce­ği­ni belirten Can-polat, va­tan­daş­la­rdan tra­fi­ğe çık­ma­dan önce ge­rek­li bütün ek­sik­lik­le­ri­ gi­der­me­le­ri­ni is­te­di.

BAY­RAM­DA TRAFİĞE DİKKAT
Terme Em­ni­yet Mü­dü­rü İsmail Can­po­lat, ?Arefe gü­nü­nün tatil edil­me­siy­le bay­ra­mı mem­le­ket­le­rin­de ge­çir­mek is­te­yen gur­bet­çi­ler tatil baş­lar baş­la­maz yola ko­yu­lu­yor. Terme´den ge­çecek araç sa­yı­sı­nın da çok fazla ola­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­ruz. O yüz­den Ka­ra­yo­lun­da de­ne­tim­le­ri­mi­zi ar­tı­ra­ca­ğız. Her yıl uya­rı­la­ra rağ­men ka­za­la­rın önüne ge­çil­mi­yor ve blan­ço­lar ağır olu­yor. İste­ği­miz tüm yurt­ta ka­za­sız bir bay­ramın geç­mesidir. Terme´de tra­fik de­ne­tim­le­ri­ni ar­tı­ra­rak ka­za­la­rın önüne geç­mek is­ti­yo­ruz. Tra­fik yo­ğun­lu­ğuy­la bir­lik­te, yor­gun­luk, dik­kat­siz­lik, gibi et­ken­ler ka­za­la­ra da­ve­ti­ye çı­ka­rı­yor.? dedi.

Özel­lik­le Terme´deki ka­za­la­rın, mem­le­ket­le­ri­ne yak­la­şan sü­rü­cü­ler­de gö­rül­dü­ğü­nü be­lir­ten Can­po­lat, ?-Nasıl olsa yak­laş­tık- deyip din­len­me­den yola devam edi­yor­lar. Bu da kaza olasılığını ar­tı­rı­yor. Va­tan­daş­la­rı­mı­zın is­ti­ra­hat­le­ri­ni ya­pa­rak ku­ral­la­ra uygun bir şe­kil­de yola devam edip ka­za­sız hu­zur­lu bir bay­ram ge­çir­me­si­ni te­men­ni edi­yo­rum.? dedi.

Can­po­lat; Alo 155, İlçe Em­ni­yet 876 30 04 ve 0505 318 55 88 nu­ma­ra­lar­dan her türlü ihbar ve di­lek­le­re 24 saat açık ol­duk­la­rı­nı be­lirt­ti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —