Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

YAZARIMIZDAN ÇARŞAMBA´DA ?OKUMA VE YAZMA? SEMİNERİ

 YAZARIMIZDAN ÇARŞAMBA´DA  ?OKUMA VE YAZMA? SEMİNERİ

Eğitimci-Şair Yazar Ahmet Sezgin, 11 Mayıs Perşembe günü Çarşamba/Ali Fuat Başgil İmam-Hatip Ortaokulu´nda ?Okuma ve Yazma? konulu bir seminer verdi.

Eğitimci-Şair Yazar Ahmet  Sezgin, 11 Mayıs Perşembe günü Çarşamba/Ali Fuat Başgil İmam-Hatip Ortaokulu´nda ?Okuma ve Yazma? konulu bir seminer verdi.

200 kişilik öğrenci grubuyla okul öğretmenlerinin büyük bir heyecan ve ilgiyle dinlediği seminerde Ahmet Sezgin; çocukluk çağından itibaren okumak için çektiği sıkıntıları, azim ve sabrını, Terme İmam-Hatip Lisesindeki hatıralarını, öğretmen ve yazar olmasına etki eden faktörleri anlattı. Köyde çok çileli ama dopdolu geçirdiği çocukluk döneminin, mektup ve günlük yazmasının, okuma sevgisinin şair-yazar olmasında büyük etkisinin olduğunu ifade etti.


İlkokul birinci sınıfı öğretmeni Naile Binatlı´nın kendisine hediye ettiği ?Tatil Kitabı? ile büyük ağabeyinin hediye ettiği ?Pollyanna? isimli kitabın kendisini çok etkilediğini anlattı. 

Çarşambalı Ali Fuat Başgil´in çok büyük ve örnek ilim adamı olduğunu, onun ?Gençlerle Başbaşa? isimli kitabıyla Christy Brown´un ?Sol Ayağım? isimli eserinin öğrenciler tarafından mutlaka okunması gerektiğini söyleyen Ahmet Sezgin; ayrıca Ömer Seyfettin, Gökhan Akçiçek, Hasan Nail Canat, Ahmet
Yılmaz Boyunağa, Bestami Yazgan gibi önemli çocuk yazarlarının okunmasını da tavsiye etti. Bu yazarları okuyan öğrencileri tebrik edip alkışlattı.

Kendisinin ?Düştü? isimli şiiriyle M.Akif´in ?Zulmü Alkışlayamam? şiirinin video kliplerini de seyrettiren Ahmet Sezgin, seminer sonunda Necip Fazıl´ın ?Sakarya Türküsü? isimli şiirini okudu. Salonda çok duygulu anlar yaşandı.

Seminer sonunda Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin´e bir teşekkür plaketi takdim eden Okul Müdürü İsmail Öz: ?Yeni sayılan okulumuza gelen ilk şair-yazar olan Ahmet Sezgin Hocam, benim ortaokul ve liseden sınıf arkadaşım. Verdiği bu çok kıymetli seminerinden öğrencilerimizle birlikte biz de çok istifade ettik. Çok teşekkür ederim kendisine.? dedi.

Ahmet Sezgin de: ?Ali Fuat Başgil İmam-Hatip Ortaokulu´nda unutulmaz duygular yaşadım. Okul arkadaşımın müdürlük yaptığı bir imam-hatip ortaokulunda, Çarşamba´daki bir okulda, gül yüreklere ilk defa seminer vermenin mutluluğunu yaşadım. Çok güzel bir organizasyondan dolayı okul idaresi ve ilgili öğretmenleri tebrik ederim.? dedi.