Tarih: 21.10.2024 14:37

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

  19 Ekim Muhtarlar Günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. 
Program, Terme Muhtarlar Derneği'nin anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
82 mahalle muhtarının katıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Terme Fenk Mahallesi Muhtarı Elif Alemdar yaptı.
Terme’nin ilk ve tek kadın muhtarı olarak, görev aldığı süre boyunca halkın her sorununu titizlikle dinleyip çözüme kavuşturmaya çalıştığını söyleyen Elif Alendar, “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlık müessesi kültürün ve toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından biri olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlar halkla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görür. Devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimimiz olan muhtarlarımız mahalle ve köylerin gelişimi ve değişimi konusunda işbirliğinde çözüm sürecine ortaklık ederek kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde halka ulaşmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Millet idaresiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eden muhtarlık, fedakarlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir. Bu duygu ve görevi ifa eden muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutluyor, edebiyete intikal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, görevde olanlara sağlık ve başarılar diliyorum.”dedi.     
Meydandaki programın ardından Terme Yalı Kafe’de gerçekleştirilen kahvaltıda, sıcak ve samimi bir ortamda bir araya gelen muhtarlar, Terme’nin geleceğiyle ilgili önemli konular üzerinde sohbet etti. Hbr: Berkan KARAPIÇAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —