ŞİDDETLİ YAĞIŞ TERME’Yİ VURDU

 ŞİDDETLİ YAĞIŞ TERME’Yİ VURDU

Terme’de gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle Terme Çayı'nın debisi yükseldi, taşma noktasına geldi. Güvenlik gerekçesiyle dere kenarları ve köprüler, araç ve yaya trafiğine kapatıl

 Terme’de gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle Terme Çayı'nın debisi yükseldi, taşma noktasına geldi. Güvenlik gerekçesiyle dere kenarları ve köprüler, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Cami ve belediye hoparlörlerinden vatandaşlara sel ve taşkın uyarısı yapıldı.    
Terme'de 06 Temmuz Cumartesi akşamı başlayan sağanak yağış aralıklarla sürüyor. Terme'de öğle saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle ilçe merkezindeki Terme Çayı'nın debisi yükselip, taşma noktasına geldi. Terme’nin bazı mahallelerinde tarla ve tarım arazileri su altında kaldı. Merkez ve sanayi bölgesinde rögarların tıkanmasıyla bazı ev ve iş yerlerinde de su baskınları yaşandı.

DERE KENARLARI VE  
KÖPRÜLER, TRAFİĞE KAPATILDI    
Harekete geçen ekipler, dere kenarları ve köprüleri güvenlik gerekçesiyle araç ve yaya trafiğine kapattı. Herhangi bir olumsuz tehlikeye karşı polis ve bekçi ekipleri güvenlik önlemi aldı. Dalgıçlar ve cankurtaranlar muhtemel bir olumsuzluğa karşı hazır bekletildi.

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN SEL VE  
TAŞKINLARA KARŞI UYARI     
Terme Belediyesi ekipleri, cami hoparlöründen olası sel ve taşkınlara karşı halka uyarılarda bulundu.

SU İHTAYACI TANKERLERDEN GİDERİLDİ
Yaşanan su baskınları ve sel nedeniyle öğle saatlerinden itibaren hanelere su verilemedi. Vatandaşlar, su ihtiyaçlarını Terme’nin çeşitli yerlerine konuşlandırılan tankerlerden temin etti. 

TERME SANAYİSİNİ SU BASKINI
Terme Sanayi Sitesi ise selden en çok etkilenen yerlerden birisi oldu. Terme Sanayi Sitesi'nde bulunan rögarların tıkanmasıyla su baskını yaşandı. Bir çok işyerini su bastı. Bazı vatandaş iş yerlerine kayıkla gidebildi.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkanı Şenol Ku ve ve ilgili kurum yetkilileriyle birlikte Terme merkezindeki köprülerde ve zarar gören mahallelerde incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

EKİPLERİMİZLE SAHADA TEYAKKUZDAYIZ
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 'Sağanak yağış uyarısıyla beraber Terme Belediyesi olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hareket planımızı oluşturduk. Kot farkından dolayı su taşkınlığı yaşanabilecek noktaları tespit ettik ve ilk andan itibaren gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık 1.5 saat süren ve aralıklı olarak devam eden yağış sürecinde Terme Belediyesi ve SASKİ ekiplerimizle sahada teyakkuzdayız' dedi.

İKAZLARA DİKKAT EDİN ÇAĞRISI
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş "Özellikle sel ikazı verilen bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın bu ikazlara dikkat etmelerini istirham ediyoruz. Çok şükür herhangi bir can kaybına yol açacak bir afetle karşı karşıya kalınmadı. İkaz verilen ilçelerimizde 120 kilogram ve 136 kilogram arasında yağış düştüğünü de gözlemlemiş olduk. Bu saat itibarıyla yağışın dindiğini, Terme Çayı ve Salıpazarı derelerinin normal debiye döndüğünü gözlemledik.” dedi. Hbr: Berkan KARAPÇAK