Tarih: 19.10.2016 16:44

BALIK FİYATLARI TAVAN YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

Karadenizde, etkili olan fırtına yüzünden tekneler denize açılamayınca balık fiyatları tavan yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Karadeniz´de, Samsun, Sinop, Ordu ve Gresun limanlarında, olumsuz hava koşulları nedeniyle tekne sahiplerinin büyük bölümü son

3-4 gündür avlanmak için denize açılamıyor.

PALAMUT KAYBOLDU, HAMSİDEN ÜMİTLİYİZ

?Karadeniz´de çıkan palamut kayboldu? diyen Termeli balıkçılar, ?Samsun balık halinin büyük bölümünü Terme Limanı karşılıyordu. İstavrit, Çinekop, palamut ve barbun Terme´den çıkıyordu. Hava şartlarından dolayı balıkçılar Karadeniz´de açık sulara gidemiyor. Bu günlerde palamut kaybolurken, barbun yok denecek kadar az. Fiyatlar yükseldi. 100 TL olan çinekobun kasası 180 oldu. Tanesi 5 olan palamut 10´a çıktı. İstavritin kasası 50-60 TL iken 100 TL oldu. Tezgahlarımızda günde 50-60 kasa palamut satarken bu günlerde günde 2 kasa ancak satabiliyoruz.?dedi.

Balıkçı teknelerinin, olumsuz hava koşulları yüzünden denize açılamadığını ifade eden Termeli balıkçılar, "Bu zamana kadar palamut, çinekop, istavrit ve barbun bereketliydi. Vatandaş çok güzel balık tüketti. 3-4 gündür de tekneler barınaklarda, fırtınadan dolayı denize açılamıyor. O yüzden balıktaki pahalılık kaçınılmaz. Havalar düzelip normal av koşulları oluşunca fiyatlar gevşeyecektir." diye konuştular.

Hava şartları düzelince her an hamsinin çıkabileceğini belirten Termeli balıkçılar Karadeniz´de en çok tüketilen balığın hamsi olduğunu belirterek, ´´Karadeniz insanı hamsiyi çok sever ve tüketir. Geçen yıl hamsi sezonu bereketli geçti. Hava şartları düzelince her an hamsi çıkabilir. Bu yıl da hamsiden ümitliyiz.?dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —