Tarih: 13.06.2024 16:34

BÜLENT ÇAVUŞOĞLU ANADOLU LİSESİ'NDE YILSONU ETKİNLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

 Milli Eğitim bakanlığı, öğretim yılının son haftasını “Etkinlikler Haftası” olarak belirlemiş. Bu kapsamda ilçemiz BÇAL öğrencileri hafta dolayısıyla bir sanat etkinliğine imza attılar.
11'inci sınıf öğrencileri, Edebiyatımızda Batılı anlamdaki ilk tiyatro eseri olarak bilinen İbrahim Şinasi'nin “Şair Evlenmesi” isimli oyununu sahneye koydular. 
Edebiyat Öğretmeni Semiha Akçay Kökten'in rehberliğinde, öğrencilerin gayretleriyle hazırlanan oyun, 10 Haziran Pazartesi okul bahçesindeki Hayati Genç Kültür Merkezi'nde gösterime sunuldu.
Yönetmenliğini Beyza Akgöz, Filiz Sude Okutan ve Zeynep Şahin'in üstlendiği ve bizzat rol aldıkları oyunda Yusuf Talat Öztürk, Ayfer İnci Demirci, Zümrüt Süer, Mehmet Akif Deniz, Yusuf Ziya Durak ve Berrin Utku Bölükbaş diğer rolleri paylaştılar.
Öğrencilerin başarıyla canlandırdıkları oyunu; öğretmenler, veliler ve öğrenciler ilgiyle takip ettiler. Oyunun sonunda görev alanları alkışlayarak ödüllendirdiler. 
Program sonunda sahneye davet edilen Edebiyat Öğretmeni Semiha Akçay Kökten, “Ben sadece uzaktan takip ettim, rehberlik yapmaya çalıştım.  
Yönetmenliği ve sahnelenmesi tamamen öğrencilerimizin eseridir. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi. 
Öğrenciler, bir vefa örneği göstererek öğretim yılı başında emekliye ayrılan Coğrafya Öğretmeni Ali Alper'i unutmamışlar ve programa davet etme nezaketinde bulunmuşlar. Ben de Ali Bey'in davetlisi ve 1997-2015 yılları arasında burada görev yapmış okulun eski bir öğretmeni olarak programı takip ettim. Tekrar öğrencilerle birlikte aynı ortamı paylaşmaktan dolayı mutlu oldum.  
Görevlerini lâyıkıyla yerine getiren öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —