Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

DOKAP EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

DOKAP EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından DOKAP İllerinde 2014 yılında başlatılan `` Arı ve Arı Ürünlerinin Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi`` kapsamında İlçemizde `` Oğul ve Kış Bakımı Konulu `` eğitim veriliyor.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından DOKAP İllerinde 2014 yılında başlatılan `` Arı ve Arı Ürünlerinin Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi`` kapsamında İlçemizde `` Oğul ve Kış Bakımı Konulu `` eğitim Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği` nin desteği ile Terme Ticaret Borsası eğitim salonunda verildi.

Eğitim Samsun Türkiye Kalınma Vakfı tarafından yürütülmekte olup bu eğitim Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Dr. Ali Korkmaz tarafından verildi.
Eğitimin ilk gününde Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, Terme Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, Proje Yürütücüsü Türkiye Kalkınma Vakfı Proje Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Bacaksız ve DOKAP BKİ Proje Sorumlusu Veteriner Hekim Şeref Demir katıldı. Üç gün süren eğitimlere 25 arıcı katıldı.