?DOLANDIRICILARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ?

?DOLANDIRICILARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ?

Gazetemizi ziyaret eden Terme İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Tanrıkulu, son günlerde ilçemizde sıkça rastlanan telefonla dolandırıcılık ve sahte para konusunda uyarılarda bulundu. Emniyet Müdürü Tanrıkulu, dolandırıcılara fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Terme İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Tanrıkulu gazetemizi ziyaret etti. Gazetemizin imtiyaz sahibi ve Dilek Şentürk ile görüşen Tanrıkulu, son günlerde telefon ve sahte para dolandırıcılığında artış yaşandığını belirterek bazı açıklamalarda bulundu.

PİYASADA SAHTE 100 TL´LER
Suçların önlenmesinde işbirliğinin önemine değinen Tanrıkulu, ?Kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olunması halinde, toplumda suç teşkil edecek durumların önüne geçebileceğimize inanıyoruz. Bu işbirliğinin en önemli ayaklarından biri de hiç şüphesiz ki basın. Topluma sesimizi en doğru şekilde duyurmak adına basının gücünü önemsiyoruz. Terme´de son günlerde sahte para ve telefon dolandırıcılığında artış var. Önceden 200 TL´lik banknot vardı şimdi 100 Tl´lik banknotların gezdiği ihbarlarını alıyoruz.
Vatandaşlarımız para alış verişlerinde daha dikkatli olsunlar.
Bunun yanı sıra yine telefon dolandırıcılığına karşı da uyanık olsunlar. Dolandırıcılar, şeytanın bile aklına gelmeyeceği şekilde değişik kurgu ve yöntemlerle vatandaşları mağdur ediyor. Bunun için vatandaşlarımız emin olmadıkları durumlarda tanımadıkları insanlara kişisel bilgilerini kesinlikle vermesin. Şüphelendikleri bir durum söz konusu olduğunda direk 155´i arayarak bizlere bilgi versinler. Bizler gerekli çalışmaları yaparak vatandaşlarımızın mağdur olmamasını sağlayabiliriz.?

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE
Gazetemiz imtiyaz sahibi Dilek Şentürk, edinilen bilgiye göre ilçede yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin de madde bağımlılığı sorunun olduğunu, bununla ilgili Emniyet Müdürlüğünün ne gibi çalışmalarının olduğunu sordu.
Emniyet Müdürü Tanrıkulu, kısa süre önce 5 kişiyi esrardan yakaladıklarını belirtti. Madde bağımlılığı ile mücadelede Emniyet, Milli Eğitim, Kaymakamlık, Belediye, sivil toplum kuruluşları ve uyuşturucuyla mücadelede kurulacak yeni bir dernekle hep birlikte mücadele edilebileceğini söyleyerek, ?Gençlerimiz cehalete kapılıp bu tuzağa düşmesin. Geleceklerini köreltmesin. Bu illet başlandığında kolayca bırakılabilecek bir şey değil. Bunun bilincinde olsunlar. Ebeveynler, çocuklarını spora, sanata vb. uğraşlara yönlendirsin. Tehlikeli çağlarında daha uyanık davransın ?Benim çocuğum asla yapmaz´ demesin. Ayrıca gençlerimiz için iş sahaları yaratılmalı, çünkü tüm kötü alışkanlıklar başıboşluktan kaynaklanmaktadır.? dedi.
Dilek Şentürk ise, gençlerin bu tuzağa düşmemesi adına ilçede yapılacak projelerde basın olarak ellerinden gelen herşeyi yapabileceklerini belirtti.