EVCİSPOR'UN YENİLMEZLİĞİ SONA ERDİ: 2-4

EVCİSPOR

Samsun 1'inci Amatör Kümede oniki maçtır yenilmeden yoluna devam eden Evcispor, onüçüncü maçında dış sahada Dikbıyık Belediyespor'a 4-2 yenilmekten kurtulamadı.

 Samsun 1'inci Amatör Kümede oniki maçtır yenilmeden yoluna devam eden Evcispor, onüçüncü maçında dış sahada Dikbıyık Belediyespor'a 4-2 yenilmekten kurtulamadı.
Aslında bu, beklenmeyen bir sonuç değildi. Geçen hafta sahasında Terme'nin diğer takımı Terme Lisesi Gençlik Spor ile oynadığı maçta, sinir kontrolünü yapamaması sonucu oyuncuları üç kırmızı kart görmüş, bir oyuncusu da sakatlanmıştı. Yani Evcispor, gücünden bir şeyler kaybetmiş olarak sahaya çıkmıştı. Sakat olan İlker Akdemir sahadaki yerini almış olsa da eski verimli futbolunu göstermekten uzak kaldı. 
Evcispor sahaya şu kadro ile çıktı:
1.Barış Aktepe (Kap), 2.Mertcan Gül, 3.Nurullah Ayan, 4.Emrah Uyar, 5.Sebahattin Emre Soydanbay (Mertcan Oral), 6.İsmail Can Aytekin(25: Buğrahan Coşkun), 7.Yasir Keyif (60:Tuğrul Enes Keskin), 8.İlker Biçer (70: Semih Keskin), 9.İlker Akdemir, 10.Alparslan Şahin, 11.Osman İsmak
İlk gol Dikbıyıkspor'dan geldi: 1-0. 20.dakikada İsmail Can Aytekin sakatlanarak çıktı. Eksiklerine rağmen Evcispor fena oynamıyordu. Nitekim 23.dakikada hakem Evcispor lehine penaltıya hükmetti. Atışı İlker Akdemir kullandı, ancak kaleci gole izin vermedi. Bu atış gol olsa Evcispor daha bir moralli oynayacak ve belki de sahadan galip ayrılacaktı. İlk yarı Dikbıyıkspor'un 1-0 üstünlüğü ile kapandı.
İkinci yarının hemen başında Osman Ismak, attığı golle beraberliği sağladı: 1-1. Bir süre sonra Dikbıyıkspor tekrar öne geçti: 2-1. 70.dakikada Alparslan Şahin beraberliği sağladı: 2-2. Bundan sonra yediği iki golle Evcispor sahadan 4-2 yenik ayrıldı.
Eksiklerine rağmen Evcispor'un galip gelmesi işten bile değildi. Önce İsmail C. Aytekin'in çıkması takım düzenini bozdu. Sonra da penaltının kaçması oyuncuları olumsuz etkiledi. Buna rağmen beraberliği yakaladılar.  
Evcispor çok fırsat kaçırdı. Osman İsmak topu boş kaleye atamadı. Yasir Keyif, iki müsait pozisyonda topu ağlarla buluşturamadı. Bir de Alparslan Şahin'in gol yapamadığı pozisyonu sayarsak, “Atamayana atarlar” sözü gerçekleşti ve Evcispor sahadan yenik ayrıldı. Ancak yenilgiye rağmen Evcispor, averajla liderliğini devam ettirdi. 
Evcispor Perşembe günü Terme'de Çatalarmut Anadolu Gençlikspor ile karşılaşacak. Alınan duyumlara göre rakibin maça çıkmama ihtimali var. Rakip sahaya çıksa bile Evcispor bu maçı alacak güçtedir. Her durumda Evcispor, yükselme grubunda oynamaya hak kazanmıştır.
Grubun diğer maçında Terme Lisesi Gençlikspor, rakibin ligden çekilmesi sonucu hükmen 3-0 galip sayıldı. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI