Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

FATiN KOÇ PARKI DUALARLA AÇILDI

FATiN KOÇ PARKI DUALARLA AÇILDI

Belediye vatandaş işbirliği bu kez çocukları sevindirdi ve Terme yeni bir yaşam alanı daha kazandı. Terme Akçagün Mahallesi´nde merhum Fatin Koç adına düzenlenen park törenle açıldı.

Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlara kaliteli hizmet sunan Terme Belediyesi, ilçenin Akçagün Mahallesine belediye-vatandaş işbirliği ile yepyeni bir park kazandırdı. Yıllardır, Fransa ve Türkiye arasında barış elçiliği görevini üstlenen, iki kelimesinden biri ?vatan ve Atatürk? olan Türkiye sevdalısı merhum Fatin Koç´un anısına Terme Akçagün Mahallesinde adının verildiği çocuk parkı açılışı düzenlendi.

Açılışa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçenin siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, merhum Fatin Koç´un aile bireyleri, yakınları ve sevenlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Koç´a Türk kültürüne yaptığı katkılar nedeniyle Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurulu tarafından profesör ünvanı verilmişti. Fatin Koç, geçirdiği kalp krizi sonrası 14 Temmuz 2017 tarihinde 76 yaşında yaşama veda etmişti.


GEÇ TANIDIM, ERKEN KAYBETTİM
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, park açılışında konuşmada, Fatin Koç´un herkes için örnek olduğunu ifade ederek, "Rahmetli Fatin Amcamızı, minnet, şükran ve özlemle anıyoruz. Gençlerimiz için, hepimiz için doğru bir örnekti. Ülkemize ve şehrimize önemli hizmetlerde bulundu. Kazancını ve imkanlarını hayır hizmetleriyle de taçlandırdı. Şimdi de bu hayırlı çalışmalar sürecini, akrabaları, dostları ve birlikte çalıştığı kardeşlerimiz devam ettiriyor. Kendisini geç tanıdım, erken kaybettim. Mekanı cennet olsun." Dedi.

İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK
Terme´ye her alanda hizmet etmeye devam ettiklerine de vurgu yapan Kul, ?Belediyemiz, yaptığı yeşil alan ve parklarla vatandaşların sosyal iletişim kurabilecekleri, çocukların ise keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturmaya devam ediyor. ?İnsan Odaklı? belediyeciliği ön planda tutan ve çalışmalarını buna göre yapan Belediyemiz, 57 parkın yapımını tamamladı. 16 park yapımı içinde çalışmalarımız devam ediyor. İlçemize mahallemize yaptığımız yatırımları sürdüreceğiz. Yeni parkımızı mahalle sakinlerimize ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ediyoruz? dedi.
Başkan Şenol Kul açılışın ardından Fatin Koç´un ailesi tarafından hazırlanan ve içerisinde Fatin Koç´un yurt dışı çalışmalarının ve haberlerinin yer aldığı müzeyi gezdi. Müzeyi gezen Başkan Kul, ?bu arşiv çok değerli bir arşiv. Bu arşivi ilçemizde düşündüğümüz ve hazırlıklarını yaptığımız da kent müzemizde de görmek isteriz? dedi.
Programda merhum Fatin Koç ve ailesi için Kuranı Kerim mevlid-i şerif okundu, dualar edildi. Program sonunda katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Hbr: