Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI  HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Terme’de Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından ortaklaşa yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarında öğrenciler hünerlerini sergiledi.

 Terme’de Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından ortaklaşa yapılan TÜBİTAK 4006  Bilim Fuarlarında öğrenciler hünerlerini sergiledi.  
Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse ve Şube Müdürü  Alper Yıldız Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından ortaklaşa yapılan TÜBİTAK 4006  Bilim Fuarları sergisinin açılışına katıldı. 
Öğrenciler tarafından hazırlanan ve sunulan projelerin bulunduğu stantları gezen Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse ve Şube Müdürü  Alper Yıldız, projeleri tek tek inceleyerek, hazırlayan öğrencilerden projenin amacı, hedefi ve faydaları hakkında bilgi aldı. Projede emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılar diledi.
 Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse,“Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. 
Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederim” dedi.