1966 yılından bu yana ulusal olarak (53.) elli üçüncüsü düzenlenen 'Hacıbektaş Veli Anma, Kültür, Sanat ve Edebiyat Şenlikleri' 1989 yılından itibaren uluslararası düzeyde yapılmaya başlanmıştı. Yarışma ve programa Balkan ülkeleri; Romanya, Macaristan, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Yunanistan, Sırbistan ve Kafkas ülkeleri; Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan gibi ülkelerle İran'dan, Irak'tan, Suriye'den, Lübnan'dan, Mısır, Fas, Tunus ve Cezayir gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımlar sağlanmıştı.
Her yıl değişik konularda Hünkâr Hacıbektaş Veli Hazretlerinin söz, görüş ve tasavvufî düşüncelerini ihtiva eden bir temanın kısa öykü olarak işlenmesi öngörülen Uluslararası Kısa Öykü Yazma Yarışmasında en başarılı yazar olarak seçilen ve birincilik ödülüne layık görülen Termeli Yazar Baha Rahmi Özen; 2016 yılında da Hacıbektaş Veli Öykü Yarışması birincilik ödülünü kazanmıştı.
Yirmi gün önce Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Masal Yazma Yarışması Birincilik Ödülü alan Baha Rahmi Özen; Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Milli Eğitim Bakanları Avni Akyol ve Nevzat Ayaz, Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanı Lütfullah Kayalar, Kültür Bakanlığı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kayseri Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, TRT Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği ve daha birçok kuruluştan Kültür, Sanat ve Edebiyat ödülü alan Baha Rahmi Özen; roman, hikâye ve tiyatro dallarında aldığı ödüllerin sayısını 30'a yükseltmiştir.
Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Programı Törenlerine Kültür Bakanı Mehmet Ersoy, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, TBMM Başkan Vekili, Milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nevşehir iline komşu Belediye Başkanları, Bölge illeri Valileri, Kaymakamları, üst düzey yöneticiler, birçok vakıf ve dernek yöneticilerinin yanı sıra Üniversitelerden birçok bilim adamı katılmıştır.
Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi Büyük Salonunda Prof. Dr. Hayrettin İvgin, Prof. Dr. Elçin İskenderzade, Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Doç. Dr. Kenan Koç, Dr. Necdet Kurt gibi ilim adamları; 'Anadolu Halk Kültüründe Ozanlık Geleneği' adlı panelde buluşurlarken ayrıca Mistik Hırka Dağı, Kutsal Ardıç Ağacı, Doğa Yürüyüşü ve Kaplı etkinlikler yapılmıştır.
Birçok illerden gelen Semah Ekiplerinin gösterisinin yanında Hacıbektaş Veli Sergi Salonunda Karma Resim-Heykel, Seramik ve Fotoğraf Sergisi halka arz edilmiştir.
60. Yıl Kapalı Spor Salonunda Saz ve Ses Sanatçısı Musa Eroğlu'na Çağdaş Halk Şiirine ve Türk Halk Müziğine hizmet ve katkılarından dolayı 'Çağdaş Karacaoğlan' ödülünün verildiği şenliklerde Müslim Eke, Kazım Kalaycı, Gülperi Öztürk, Arif Sağ, Erdal Erzincanlı, Tolga Sağ ve Sebahat Akkiraz gibi 50'nin üstünde birçok ünlü ses ve saz sanatçıları konserler vermiştir.