İL TARIM MÜDÜRÜ SAĞLAM: “TARIMSAL İLAÇ DENETİMLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

İL TARIM MÜDÜRÜ SAĞLAM: “TARIMSAL İLAÇ  DENETİMLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, zirai ilaç denetimlerinin aralıksız süreceğini belirtti, sahte ilaç satışına karşı uyarılarda bulundu.

 İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, zirai ilaç denetimlerinin aralıksız süreceğini belirtti, sahte ilaç satışına karşı uyarılarda bulundu.
Bitki Koruma Ürünlerinin en yoğun satıldığı bu aylarda, zirai ilaç denetimlerinin aralıksız sürdürüleceğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, halkın kalıntısız meyve sebze tüketmesi ve çiftçilerin zarar görmemesi için her türlü önlemin alındığını açıkladı.
Bitki Koruma Ürünlerinin kullanımı hakkında açıklamalarda bulunan Sağlam, çiftçilere şu uyarılarda bulundu: “İlimizde son kullanma tarihi geçmiş veya sahte tarımsal ilaç satışında taviz vermeyeceğiz. Çiftçilerimizin aldıkları ilaçların son kullanma tarihlerine ve ambalajlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca, aldıkları tarımsal ilaçlarla birlikte TC kimlik numaralarını bayiilere kaydettirmeleri önemlidir.
İl genelinde yapılan aralıksız denetimlerde, "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satışı İle İlgili Yönetmeliğe" aykırı davranan işletmeler önce uyarıldı. 
Ancak yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve yönetmeliğe uygun olmayan ürün satışı yapan 23 işletmeye toplam 1.522.588 TL cezai işlem uygulandı. Piyasaya sürülmesi muhtemel 754 adet ilaç kamuya geçirilmiş olup, 10.120 kg uygunsuz ilaç imha edilmek üzere yetkili firmaya teslim edildi.”dedi. 
İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, üretici ve tüketicilerin sahte tarımsal ilaç konusunda hassas ve dikkatli olmaları gerektiğini, bu konuda yapılan tüm şikayetlerin önemle değerlendirildiğini belirtti.