Tarih: 20.10.2020 13:19

METEOROLOJİ UYARDI! BÖLGE İNSANI TEDİRGİN!

Facebook Twitter Linked-in

    Meteroloji Samsun Bölge Müdürlüğü, kent için sel ve taşkın uyarısı yaparak gerekli önlemlerin alınmasını isterken, her yıl selin vurduğu Ayvacık, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı'nı selden koruyacak olan baraj projesinin bitirilememesi nedeniyle vatandaşlar büyük tedirginlik yaşıyor. 
    Samsun'un Salıpazarı ilçesine yapılacak olan ve 4 ilçeyi sel ve taşkından koruyacak olan baraj projesinde bir arpa boyu yol alınamadı. 67 milyon liraya 2017'de ihale edilen Salıpazarı Barajı'nın yapımı bilinmeyen bir neden dolayı durduruldu. İş makinelerinin ise bölgeden çekildiği öne sürüldü. Bu zamana kadar proje ile ilgili 1 milyon 200 bin liralık komik ödeneklerin gönderilmesi ise tepki çekti. Baraj konusunda Büyükşehir Belediyesi ve DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, sessizliğini koruyor. 

    BÖLGE İNSANI TEDİRGİN 
    Bilindiği üzere, Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde, neredeyse her yıl sel ve taşkın yaşanıyor.
    Son 4 yılda meydana gelen sel felaketlerinde 2 kişi hayatını kaybederken, 1 milyar liranın üzerinde ise maddi zarar meydana geldi. Selden zarar gören insanların zararı tam anlamıyla karşılanamazken, barajın bitirilememiş olması, bölgede yaşayan insanları tedirgin ediyor.  Bölge insanı adeta 'yağmur yağmasın' diye dua eder hale geldi. 
    Meteoroloji Samsun'u ve çevresini sel ve taşkın konusunda uyarırken, Ayvacık, Çarşamba, Terme'yi ve Salıpazarı'nı koruyacak barajın bitirilememesi bölge insanını tedirgin ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —