Tarih: 01.01.2019 15:08

´O KİŞİLERİ İHBAR EDİN´

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde birçok kişi yardım bahanesiyle engelli derneklerinin adını kullanarak vatandaşlardan para topluyor. TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, engelli derneklerinin adını kullanarak kişilerin sokaklarda para topladığını söyledi.

´BİZE ŞİKAYET GELİYOR´
Bu kişilerin ellerinde dergiler ile para toplamaya çalıştıklarını kaydeden Hakyemezoğlu, ´Bizlerin adını kullanarak toplanan paraların nerelere gittiği bilinmiyor. Türkiye Sakatlar Derneği´nin dışında akülü araç veya tekerlekli sandalye yardımında bulunan başka dernek yok. Bizlerin mücadelesi engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak. Bizler adına kimse para toplamasın. Haftada en az 3-4 defa bize bu konuda şikayet geliyor. ´Sizin adınıza para toplanıyor´ deniliyor. Biz dernek olarak hiçbir zaman para toplamadık ve kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz´ dedi.

´İHBAR EDİN´
Vatandaşlara uyarılarda bulunan Hakyemezoğlu, ´Vatandaşlarımız eğer yardım etmek istiyorsa derneğimize gelsin. Vatandaşlarımız derneğin adını, başkanını, adresin araştırsınlar öyle yardımda bulunsun. Bunların karşılığını alamıyorlarsa o kişilere inanmasın. Bizim adımıza para toplayan şahısları gören vatandaşlarımız emniyet görevlilerimize ihbar etsin´ diye konuştu. Samsun Haber




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —