Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

ORDU FUTBOLUNDA TERME RÜZGÂRI

ORDU FUTBOLUNDA TERME RÜZGÂRI

2023-2024 sezonunda Ordu İkinci Amatör Küme'de mücadele eden Ünye Futbol Kulübü birinci, Ünye Oney 52 Spor da ikinci olarak Ordu 1.'inci Amatör Kümeye yükselmişti.

 2023-2024 sezonunda Ordu İkinci Amatör Küme'de mücadele eden Ünye Futbol Kulübü birinci, Ünye Oney 52 Spor da ikinci olarak Ordu 1.'inci Amatör Kümeye yükselmişti.
Ünye Futbol Kulübü yöneticilerinden, geçmişte kısa süre Termespor'da oynamış olan Okan Kılıçarslan, Termeli futbol adamı Ahmet Çırak'a bir teklifte bulundu. 
“Biz Ünye Futbol Kulübü olarak bu sene Ordu futbolunda sesimizi duyurmak istiyoruz. Hedefimiz, Süper Amatör Kümeye yükselmektir. İyi bir takım kurduk. Tecrübeli bir hoca ile anlaştık. Senin Terme futbolundaki yerini ve organizasyon becerini biliyoruz. Hedefe ulaşmak için senin de aramızda olmanı istiyoruz” dedi.
Ahmet Çırak, geçen yıl Samsun 1'inci Amatör Kümede mücadele eden Evcispor'da görev yapmış ve Evcispor'un Samsun Süper Amatör Lig'e çıkmasında pay sahibi olmuştu. Emrah Çağlar ile birlikte Terme'de yaz ve kış futbol turnuvaları düzenlemişti. Yani bu konularda tecrübe sahibiydi.
Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra teklifi kabul etti ve Ünye Futbol Kulübü yönetimine girdi. Kendisine “Genel Koordinatörlük” görevi verildi.
Ahmet Çırak, göreve gelir gelmez çalışmalara başladı. Bildiği ve tanıdığı oyuncularla görüşmeler yaptı. Ünye Futbol Kulübü'nde oynaması konusunda şu futbolcularla anlaştı:
1.Halil Can: Evcispor'da oyuncu ve yardımcı hoca olarak görev yapmıştı. Aynı şartlarla Ünye Futbol Kulübü ile anlaştı. Ünye Futbol Kulübü'nde ağabey-futbolcu rolünü üstlenecek.
2.Emrah Trabzon: Stoper. Geçen sezon Evcispor'da oynadı.
3.Nurullah Ayan: Solbek. Geçen sezon Evcispor'da oynadı.
4.Buğrahan Coşkun: Sağbek. Geçen sezon Evcispor'da son haftalarda yer aldı.
5.Ercan Baş: Orta saha. Yıllarca Termespor ve Sanayispor'da oynadı. Geçen sezon da Evcispor'un kaptanıydı.
6.Yasir Keyif: Kanat oyuncusu. Geçen sezon Evcispor'da oynadı.
7.İlker Akdemir: Forvet. Geçen sezon Evcispor'da oynadı. Attığı gollerle Evcispor'ın Süper Amatör Kümeye çıkmasında önemli rolü oldu.
8.Furkan Güller: Kaleci. Sanayispor'da oynadı. 
9.Raşit Arduç: Orta saha. Geçen sezon Terme Lisesi Gençlik Spor Takımında oynadı. 
10.İsa Özçelik: Forvet. Geçen sezon Terme Lisesi Gençlik Spor Takımı kaptanıydı.
11.Umut: Kaleci. Geçen sezon  Dikbıyıkspor'da oynadı.
Bunlar yeni transferler. Bazıları ayrılmış olsa da Ünye Futbol Kulübünün geçen sene oynayan oyuncuları da vardır. Şu anda Ünye Futbol Kulübünün 19 futbolcusu bulunuyor.
Bu arada görüşlerine başvurduğumuz Ünye Futbol Kulübü'nün yeni genel koordinatörü Ahmet Çırak şunları söyledi:
“Terme'de çeşitli kulüplerde görev yaptım. Yönetici olarak iki şampiyonluk yaşadım. Yönetici olduğum Terme Sanayispor'u Birinci Amatör Kümeden Süper Amatör Kümeye çıkardık. Yine geçen sezon yöneticisi olduğum Evcispor'u, arkadaşlarımızla birlikte Samsun 1'inci Amatör Kümede şampiyon yaparak Süper Amatör Küme'ye çıkardık. 
Şimdi aynı başarıyı Ünye Futbol Kulübü'nde yaşamak istiyorum. Başarının sırrının, birlik ve beraberlikten geçtiğinin bilincindeyiz. Anlaştığımız oyuncuları tanıyorum. Onların da iyi niyetli, samimi ve çalışkan olduklarına inanıyorum.  Kendilerine güveniyorum. 
13 farklı takımda futbol oynamış; Lüleburgazspor, Çorlu Gençlerbirliği ve Giresunspor gibi profesyonel takımlarda teknik sorumlu olarak görev yapmış olan tecrübeli Hoca İmdat Musa Yıldırır ile anlaştık. Kendisi 2018-2019 dönemi sezon başında Termespor'da da görev yapmış ve sekizinci hafta sonunda görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ayrıldığında Termespor; sekiz maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi ile lider durumdaydı. 
Çalışmalarımızı Ünye Çınarsuyu tesislerinde yapıyoruz. İlk maçımızı 17 Kasımda Korgan'da Korgan Belediyespor ile yapacağız. Bu maçtan iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Yönetim Kurulu olarak Başkanımız Metin Tamtürk ile uyum içinde çalışıyoruz. Bir hedefimiz var; o da sezon sonunda Ordu Süper Amatör Küme'ye yükselmektir” dedi.
Terme Bilgi Gazetesi olarak biz de Ahmet Çırak'a ve Ünye Futbol Kulübü'ne başarılar diliyoruz. 
Haber: Seyfi GÜNAÇTI