Tarih: 03.10.2024 12:56

SAMTER BAŞKANI ORMANCI’DAN SEMİNERE DAVET

Facebook Twitter Linked-in

  Samsun Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SAMTER) başkanı Recep Ormancı SAMTER tarafından organize edilen istilacı zararlı kahverengi kokarcanın zararları ve mücadele yöntemleri ile ilgili verilecek olan seminere tüm vatandaşları davet etti. 
Seminer 11 Ekim Cuma günü Saat:14.00'de Terme Belediye Kültür Merkezinde Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İslam Saruhan tarafından verilecek. 
Ormancı, “Ülkemizde özellikle Karadeniz Bölgesinde ciddi bir yayılış gösteren kahverengi kokarca böceğinin başta fındık olmak üzere tüm tarım ürünlerine verdiği zarar nedeniyle üreticilerimizin ekonomisini de  ciddi boyutlarda olumsuz etkilemiştir. Bu istilacı böceğin yayılmasına ve yok edilmesine karşı topyekûn mücadelenin elzem olduğu gerek ilgili devlet kurumlarımız gerekse sivil toplum örgütlerimiz tarafından anlatılmaktadır. 
Bu kapsamda, SAMTER Samsun Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğimizin organizasyonu ve paydaşlarımızın destekleriyle Kahverengi kokarca türünün yayılışını engellemek ve olumsuz etkilerini bertaraf edebilmek için dünya genelinde uygulanan mekanik, kimyasal, biyolojik ve biyoteknik tabanlı çeşitli mücadele yöntemlerinin anlatılacağı ve fındıkta diğer önemli zararlılarla mücadele konularında Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İslam Saruhan’ın sunum yapacağı seminere üreticilerimiz başta olmak üzere tüm muhtarlarımızı ve ilgili kuruluşlarımızı davet ediyoruz.
  Böcek istilasının boyutu göz önünde bulundurulduğunda etkin mücadelenin teknik tavsiyelerle topyekûn yapılabilmesi için semire katılımınız önem arz etmektedir.”dedi.  
Hbr: Berkan KARAPIÇAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —