Tarih: 04.03.2016 13:33

TERME, MODERN MEYDANINA KAVUŞACAK

Facebook Twitter Linked-in

Terme Kent Kon­se­yi 20 günde bir yap­tı­ğı ola­ğan top­lan­tı­sı, 24 Şubat Çarşamba günü Terme Din Gö­rev­li­le­ri Der­ne­ğin­de Kent Kon­se­yi baş­ka­nı Adnan Atik baş­kan­lığında yapıldı.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´un da katıldığı toplantıda Kent Kon­se­yi Yü­rüt­me Ku­ru­lu, uzun za­man­dır gün­dem­de tu­ttu­ğu tra­fik so­ru­nu ve kal­dı­rım işgali ko­nu­la­rı­nı son hali ile ma­sa­ya ya­tı­ra­rak Baş­kan Kul´dan bilgiler aldı.

Kent Kon­se­yi´nin Gün­dem Mad­de­le­rinin
?1- Za­bı­ta Ko­mis­yo­nu, Tra­fik de­ne­ti­mi iş­le­ri es­na­fın ve va­tan­da­şın araç­la­rı­nı park yeri ol­ma­dı­ğı ge­rek­çe­siy­le sorun ya­şa­dık­la­rı be­lir­til­mek­te­dir. Bu so­run­la­rın ne şe­kil­de çö­züm­len­me nok­ta­sın­da çare alın­ma­sı.
2- Ter­me­´de­ki es­naf­la­rın uzun sü­re­den beri kal­dı­rım iş­ga­li yap­tık­la­rı, va­tan­daş ta­ra­fın­dan dile ge­ti­ril­mek­te­dir. Kal­dı­rım iş­ga­li­nin son bul­ma­sı için ne gibi ça­re­ler ola­bi­lir görüş ve öneri.? şeklinde olduğunu belirten Trafik Ko­mis­yon baş­ka­nı Zekai Al­tun­pa­la, ?Ya­pı­lan dü­zen­le­me­ler­de bir sorun daha or­ta­ya çık­tı­ğını göz­lem­le­dik. Halk ya­pı­lan uya­rı­lar doğ­rul­tu­sun­da araç­la­rı­nı park edecek yer ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­te­rek il­çe­miz­de park so­ru­nun hal­le­dil­me­si­ni beyan et­mek­te­dir. Ko­mis­yo­nu­muz ta­ra­fın­da ilçe ge­ne­lin­de oto­par­ka uygun 16 adet yer tes­pit ettik ve bunu be­le­di­ye­mi­ze sun­duk. Kal­dı­rım iş­ga­li de­ne­tim­le­ri sonuç ver­di­ği göz­len­mek­te es­na­fı­mız ve hal­kı­mız artık bu ko­nu­ya uyar du­rum­da ve bu biz­le­ri se­vin­dir­mek­te­dir.?dedi.

UZUN SO­LUK­LU
ÇA­LIŞ­MA­LAR
PLAN­LA­DIK
Trafik konusunda Terme Kent Kon­se­yi Yü­rüt­me Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan ya­pı­lan ça­lış­ma­lar ve biz­le­kendilerinin tes­pit et­ti­ği so­run­lar doğ­rul­tu­sun­da, Sam­sun Büyük Şehir ve Em­ni­yet bi­rim­le­riy­le Terme´de tra­fik so­ru­nu­na neden olan ko­nu­la­rı araş­tı­ra­rak, on­la­rın or­ta­dan kalk­ma­sı veya iyi­leş­ti­ril­me­si adına uzun so­luk­lu ça­lış­ma­lar plan­la­dıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şenol Kul ?İlçe tra­fi­ği­nin akı­şı­nı en­gel­le­yen on­lar­ca sorun mev­cut. Terme şehir mer­ke­zi­ne kamu bi­na­la­rı ve tüm hal­kın ge­rek­si­nim­le­ri­nin gi­de­ril­di­ği yer­ler şeh­rin mer­ke­zi­ne bi­rik­miş du­rum­da. İş yer­le­ri­nin üst kat­la­rı da konut ola­rak kul­la­nıl­ma­sı araç sa­hip­le­ri olan esnaf ve konut sa­hip­le­ri­nin araç­la­rı­nı ev ve iş yer­le­ri­nin ön­le­ri­ne uzun sü­re­li park et­me­le­ri so­nu­cun­da ge­rek­si­nim­le­ri­ni gi­der­mek için kısa sü­re­li park etmek is­te­yen sü­rü­cü­le­re so­ru­nu oluş­tur­mak­ta. Ter­me­miz­de bir top­tan­cı­lar si­te­si sebze hali bu­lun­ma­dı­ğın­dan şehir mer­ke­zin­de on­lar­ca ima­lat ve ulu­sal mar­ket ol­ma­sın­dan kay­nak­la­nan so­run­lar yük in­dir­mek için şehre is­te­di­ği sa­at­te giren kam­yon ve tır­lar ilçe tra­fi­ği­mi­zi ve park so­ru­nu or­ta­ya çı­kar­mış du­rum­da­dır.?dedi.
Şehir giriş ve çı­kış­la­rı­nın mer­ke­ze yakın ol­ma­sı, do­ğal­gaz ve elek­trik kab­lo­la­rı­nın yer al­tı­na dö­şen­me­si de ya­pı­la­cak eylem plan­la­rı­nı en­gel­le­diğine dikkat çeken Başkan Kul ?Bunun için yer altı ça­lış­ma­la­rı­na çok önem ve­ri­yo­ruz. Hemen bu ça­lış­ma­la­rı bi­ti­re­rek plan­la­nan Ata­türk, Çar­şam­ba ve Sa­na­yi cad­de­le­ri­mi­zi ya­şa­na­bi­lir ve so­run­suz biz şe­kil­de Büyük Şehir Be­le­di­ye­miz­le bir­lik­te ya­pı­lan­dı­ra­ca­ğız.

Ter­me­´de oto­park so­ru­nu­nu çöz­mek adına Ka­pa­lı oto par­kı­mı­zı aça­rak pa­zar­cı­la­rı­mı­zı yeni yer­le­ri­ne ta­şın­ma­sı ile pi­rin­ci­ler pa­za­rı­nı yı­ka­rak oraya da oto­park yapıp hiz­me­te aça­ca­ğız. İlçe­miz­de tes­pit et­ti­ği­miz yer­le­re oto­park ya­pıl­ma­sı için arsa sa­hip­le­ri­ne ruh­sa­tı­nın be­le­di­ye ta­ra­fın­dan ve­ri­le­ce­ği­nin ta­hü­dü­nü ver­di­ği­miz halde yer­le­ri­ni oto­park için kul­lan­mak is­te­me­mek­te­dir­ler.
Be­le­di­ye­mi­ze ait olan oto­park­la­rı ve Büyük Şehir Be­le­di­ye­si­ne ait olan yer­ler­de Par­ko­mat sis­te­mi­ne geç­mek için ça­lış­ma­lar mev­cut. Büyük Şehir Be­le­di­ye­si oto­park­la­rın ihale yolu ile tek bir yere bağ­lan­ma­sı­nı dü­şün­mek­te ama şuan ki Ter­me­nin fi­zi­ki şart­la­rı ye­ter­siz du­rum­da alt yapı ça­lış­ma­la­rı bi­te­ne kadar biz bu dü­zen­le­me­le­ri ha­ya­ta ge­çir­mek için ça­lış­ma­la­rı­mız devam edi­yor.?dedi.

TERME´DE
KU­RAL­SIZ­LIK
KURAL OLMUŞ
Terme´de ku­ral­sız­lığın kural olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Şenol Kul ?Kural ko­yu­lun­ca tepki çığ gibi bü­yü­mek­te. Ku­ra­lı ko­yan­lar be­le­di­ye­ler­dir lakin mil­let ku­ral­la­rı koy­muş be­le­di­ye­miz uymuş. Gelin ku­ral­la­rı be­ra­ber ko­ya­lım ve hep bir­lik­te uya­lım. Ter­me­de se­vin­di­ri­ci bir olay var Kent Kon­se­yi hal­kın so­run­la­rı­na el atan halkı kap­sa­yan ra­por­lar oluş­tu­ra­rak biz­le­re yön ver­mek­te biz­ler siz­ler­den da­ha­sı bek­li­yo­ruz des­tek ol­ma­nı­zı in­san­la­rı­mı­zı bi­linç­len­dir­me­ni­zi ve bil­gi­len­dir­me­ni­zi is­ti­yo­ruz. Ter­me­nin al­gı­sı­nı de­ğiş­ti­ren ya­tı­rım­lar yap­mak için gece gün­düz ça­lı­şı­yo­ruz.?dedi.

TER­ME­YE MEY­DAN,
HAVUZ GELİYOR ve
IR­MA­ĞA KA­VU­ŞU­YOR
Sam­sun Büyük şehir Hiz­met bi­na­sı için ya­pı­lan ça­lış­ma­lar hal­kı­mı­zın ve Kent Kon­se­yi­nin tep­ki­si­ne neden ol­muş­tu. Büyük Şehir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Yusuf Yıl­maz ile bu konu hak­kın­da gö­rüş­mem oldu. ?Ter­me­´de de­ği­şim yap­mak is­ti­yo­rum il­çe­me mey­dan ka­zan­dır­mak için be­le­di­ye bi­na­mı yık­ma­yı dü­şün­mek­te­yim o yüz­den Pazar ye­ri­ne yap­ma­yı plan­la­dı­ğı­nız hiz­met bi­na­sı Fis­ko­bir­lik bi­na­sı­nın oraya ya­pa­lım hem Hiz­met bi­na­sı hem de Terme be­le­di­ye­si orada olur ve ilçe mer­ke­zi ge­niş­ler Pazar yeri de Okul yı­kı­la­rak ır­ma­ğa ka­vu­şur?dedim.
Yusuf baş­ka­n hiz­met bi­na­sı­nın Pazar ye­ri­ne ya­pı­la­ca­ğı­nı kesin ola­rak be­lirt­ti ve ek­le­di Terme Be­le­di­ye bi­na­sı­nı hatta Jan­dar­ma bi­na­sı­nın yı­kı­mı­nı ve ya­pı­mı­nı üst­len­di.
Yı­kı­lan alana da mey­da­nı ken­di­si­nin ya­pa­ca­ğı­nı be­lir­te­rek Pazar ye­ri­ne hem Hiz­met bi­na­sı hem de Be­le­di­ye bi­na­mı­zı ya­pa­rak oku­lun yı­kı­mı ve başka bir yere ya­pı­mı­nı üst­len­di.
Bu ha­ber­le­ri si­zin­le pay­laş­mak biz­ler için gurur ve­ri­ci he­pi­miz Yusuf Yıl­ma­zı ta­nı­yo­ruz ağ­zın­dan çıkan söz se­net­tir. Ter­me­mi­mi­ze ha­yır­lı olsun dedi. Lakin biz­den de bir ta­le­bi oldu hemen be­le­di­ye bi­na­sı­nı bo­şalt­ma­mı­zı is­te­di. Ka­rar­lı­lı­ğı­mı­zın gö­rül­me­si adına bi­na­yı bo­şalt­ma­lı­sı­nız dedi. Be­le­di­ye bi­na­sın­da bu­lu­nan iş yer­le­ri için on­la­rın mağ­dur ol­ma­ma­la­rı adına ça­lış­ma­la­rı­mız ola­cak­tır
Söz­le­ri­ne devam eden Kul, ?Siz­le­re bir­kaç müjde daha ve­re­yim. Aile he­kim­li­ği bi­na­sı ve düğün sa­lo­nu ve halı sa­ha­da yı­kı­la­rak il­çe­mi­zin ır­ma­ğa ta­ma­men ka­vuş­ma­sı sağ­la­na­cak. İkinci Pazar yeri aile he­kim­li­ği ve okul ara­sı­na ya­pı­la­cak, El­ma­lık ve Çay ma­hal­le­le­ri­ne Ana­do­lu li­se­si ya­pı­la­rak Terme´de eği­tim so­ru­nu kök­ten çö­zü­lecek.?dedi.

HAVUZ YERİ ONAYLANDI
Ba­kan­lı­ğı­mı­za Havuz Yeri için ver­di­ği­miz yerin onayı çıktı 9. veya 10. Ayda temel atı­la­cak­tır. Bek­le­nen Ha­vu­zu­mu­za in­şal­lah 2017 yı­lın­da Ter­me­miz ka­vu­şa­cak­tır.
Bir ko­nu­ya da ay­dın­lık ge­tir­mek is­ti­yo­rum. Be­le­di­ye bi­na­sı önün­de duran araç­la­rı­mız son za­man­lar­da olum­suz an­lam­da gün­de­mi meş­gul et­mek­te. Terme Be­le­di­ye­si ta­ri­hin­de­ki en büyük araç alı­mı­nı ger­çek­leş­tir­miş du­rum­da ilk defa be­le­di­ye­mi­zin pa­let­li aracı oldu Pa­let­li ara­cı­mı­zı ta­şı­ya­cak tı­rı­mız ve No­be­ti­miz de yeni alın­dı. Bu araç­lar benim değil Ter­me­mi­zin. Neden orada du­ru­yor­lar so­ru­su­na cevap ise Terme Be­le­di­ye­mi­zin bir şan­ti­ye­si ve araç par­kı­nın ol­ma­yı­şı ve bu araç­la­rın de­ğe­ri­nin tril­yon­la­rı bul­ma­sı so­nu­cu en gü­ven­li yerin şuan için bu­ra­sı ol­ma­sı. Bi­lin­di­ği üzere daha ön­ce­den Be­le­di­ye­mi­ze ait bir ara­cı­mız kun­dak­lan­dı. İnşa­atı­na yeni baş­la­dı­ğı­mız Ka­de­me (Araç parkı ve ta­mi­ri) ye­ri­miz bi­tin­ce bu araç­la­rı­mı­zı oraya gön­de­re­ce­ğiz.?dedi.
Terme Kent Kon­se­yi Baş­ka­nı Adnan Atik; Şenol baş­ka­nı­mı­zın söy­le­dik­le­ri ya­tı­rım­lar biz­le­ri mem­nun eden ve bek­len­ti­le­rin öte­sin­de ça­lış­ma­lar. Baş­ka­n Yusuf Ziya Yıl­maz bu ya­tı­rım­la­rı Ter­me­´ye yap­tı­ğı tak­dir­de Terme se­ne­ler­dir öz­le­mi­ni duy­du­ğu ya­şa­na­bi­lir Terme rü­ya­sı­nın ger­çek­leş­ti­ril­di­ği­ni gö­recek. Bu­ra­dan Kent Kon­se­yi adına bütün bu pro­je­le­ri des­tek­li­yor ve bu ko­nu­da eli­miz­den gelen gay­re­ti gös­te­re­ce­ği­mi­zi beyan edi­yo­ruz. Ben ve yü­rüt­me ku­ru­lum bu pro­je­le­ri ve başka pro­je­le­ri Ter­me­´ye ka­zan­dı­ran­la­rı teb­rik edi­yo­rum. Ko­nu­nun ta­kip­çi­si ve des­tek­çi­si ola­ca­ğı­mı­zı ye­ni­li­yo­rum. Baş­ka­nı­mız biz­le­ri zi­ya­ret etme ne­za­ke­tin­de ve bilgi verme in­ce­li­ğin­de bu­lun­du­ğu için te­şek­kür edi­yo­rum.?dedi


TERME Haberleri- terme bilgi gazetesi

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —