TERME TSO BAŞKANI EKMEKÇİ HABER AKS TV´DE HABERİN SESİ PROGRAMINDA

TERME TSO BAŞKANI EKMEKÇİ  HABER AKS TV´DE HABERİN SESİ PROGRAMINDA

erme´den Rusya´ya Önemli İhracat Terme Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ekmekçi, Haberaks Tv Ekranlarında Yayınlanan Burcu Düzgün Çoban´ın Sunduğu Haberin Sesi Programına Katılarak,Oda Çalışmaları ve Hedefleri Hakkında açıklamalarda bu

RUSYA BÜYÜK PAZAR

Rusya´nın Krasnodar şehri ile Samsun arasında direkt uçuşların başlamasının kendileri açısından da mutluluk verici olduğunu ifade eden Ekmekçi, ´´Geçen yıl Krasnodar´ın Slavyansk Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda ve ticaret işbirliği anlaşması imzaladık. Bu imzayı attık ve oranın TSO yetkilileri ile birlikte firmaları ziyaret ettik. Bu bölge Rusya´nın en büyük çeltik üretimi ve ihracatının yapıldığı yer. Oradaki fabrikaları dolaşıp iş sahipleri ile tanıştık. Bizlerle tarım makinesinde oldukça iyiyiz. Kendi tarım makinelerimizi ve ürünlerimizi orada tanıttık. Hatta ön anlaşmalarda imzalayıp satışlar gerçekleştirdik.´´dedi.


PAZAR PAYIMIZI ARTIRMAK İSTİYORUZ

Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan krizin aşılmasının,ekonomiye de olumlu katkılar sunduğuna dikkat çeken Başkan Ekmekçi,´´İki ülke arasındaki olumlu adımların atılmasının ardından Türkiye´ye gelmek istediklerini söylediler. Bu ilişkiyi geliştirmek istiyoruz. Çünkü Ruslar tarım makinesinde tamamen ithalata bağlı ve bizim için pazar payı çok yüksek. Kore ve Çinlilerden tarım makineleri alıyorlar. Ancak bizim üretimlerimiz onlara göre çok daha kaliteli ve ucuz. Satış sonrası hizmetlerimizin devam etmesi de önemli bir artı.
Tüm bunları değerlendirdiğimizde o pazardan daha çok pay alacağımızı düşünüyoruz. ´´ifadelerini kullandı.