TERME YÜZME HAVUZUNA 2019´DA KAVUŞACAK

TERME YÜZME HAVUZUNA 2019´DA KAVUŞACAK

Termelilerin heyecanla beklediği sportif alandaki dev yatırımlarından biri olan Terme Yarı Olimpik Yüzme Havuzu´nun inşaat çalışmaları yeni firmayla devam ediyor.

Terme´de, 31 Ekim 2016´da yapılan ihale sonrası, 16 bin m2 alan üzerine inşasına başlanan Terme Yarı Olimpik Yüzme Havuzu´nun, ne aşamada olduğu herkesçe merak konusuydu.
Biz de Bilgi Gazetesi olarak merak edilen bu konuyu yetkililere sorduk. Onlardan edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

TEMELİ 2016´DA ATILMIŞTI
Yer teslimi 2016´da yapıldıktan sonra inşasına başlanan Terme Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, belli bir aşamaya kadar getirildikten sonra işi üstlenen firma tarafından zarar ettiği gerekçesiyle bırakılmıştı.
Altı Milyon TL´lik ihale bedeli olan ve 2 aydır beklemede kalan inşaat, 28 Ağustos 2018´de yapılan ikinci bir ihaleyle 10 Ekim 2018 tarihinde CE-HAK İNŞAAT firmasına teslim edildi.
Yarım kalan inşaatın yapımına başladıklarını ifade eden CE-HAK İNŞAAT´ın sahibi Temel AKMAN ?3500 m2 lik alan üzerinde yer alan projede yarı olimpik havuz, çocuk havuzu, sauna, sosyal donatılar yer alacak. Ödenek geldiği sürece biz bu inşaatı taahhüt ettiğimiz 25 Eylül 2019 tarihinde
bitirmeyi hedefliyoruz.?dedi.

TERME YÜZME ŞEHRİ OLACAK
Bu yazın ilçemizde Uluslararası Açık Deniz Yüzme Yarışması yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Şenol Kul, deniz kenarında yer alan ilçemizde yüzme sporunun ön plana çıkması ve bu sporla ilgilenen gençlerimizin de bu spora kazandırılması gerektiğini söyledi.
Bu tesisin gençlerimizin, çocuklarımızın yüzme eğitimi almaları adına önemli bir tesis olduğunu aktaran Başkan Kul ? İlçemizdeki değişim büyük yatırımlarla devam ediyor. Terme attığımız bu adımlarla birlikte büyüyecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığı dönemde bu tesisin yapılmasında ilk adımı atan Milletvekilimiz Akif Çağatay Kılıç´a, tesisin inşaatına ara vermeden devam eden Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak´a ve tesisin bitirilmesinde bizlere desteğini devam ettirecek olan yeni dönemin ilk Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu´na çok teşekkür ediyorum? dedi.