Tarih: 17.10.2024 13:46

TERME KAYMAKAMLIKSPOR VOLEYBOL TAKIMI KARADENİZ BÖLGE İKİNCİSİ OLDU

Facebook Twitter Linked-in

 Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde düzenlediği voleybol turnuvasında Samsun'u temsil eden Kaymakamlıkspor, Karadeniz Bölge ikincisi oldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın; kamu çalışanları arasında kaynaşmayı sağlamak, kurumlar arası işbirliğini artırmak ve çalışanların beden ve ruh sağlığını korumak amacıyla düzenlediği turnuvanın Samsun ayağına katılan Terme Kaymakamlıkspor Voleybol Takımı, Samsun birincisi olarak bölge finallerine katılmaya hak kazanmıştı.
Ordu'da düzenlenen bölge finaline illerden (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Tokat, Çorum, Amasya, Rize, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın) 21 takım katıldı. Samsun, Trabzon ve Ordu gibi büyükşehir statüsünde olan illerden iki takım iştirak etti. Takımlar beş gruba ayrıldı.
Terme Kaymakamlıkspor ilk maçında Karabük Kardemirspor'u 2-1 mağlup etti. İkinci maçında Düzce Cezaevi takımına 2-1 yenildiyse de Bartın Emniyetspor'u 2-0 yenince grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi. Terme Kaymakamlıkspor, çeyrek finalde Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Ordu'nun ikinci takımı ile karşılaşan Terme Kaymakamlıkspor, zorlu bir mücadeleden sonra rakibini 3-2 yenerek finale kalma başarısını gösterdi. 
Finalde Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü Takımına yenilen temsilcimiz, böylece bölge ikincisi olarak Türkiye'de son 14 takım arasına girmiş oldu.
Oyunculardan İsmet Aydemir, “Uzak illerden gelen takımlar turnuva süresince Ordu'da kaldılar. Biz maç günü Ordu'ya gittik ve maç bitiminde Terme'ye döndük. Her maç günü Terme'den Ordu'ya gidiş geliş yapmak bizim için avantaj mı oldu, dezavantaj mı oldu, bilemedim. Kısacası zor şartlar altında iyi mücadele ettik” dedi. 
Takım Kaptanı Yasin Çubuk da, “Biz 41 yaş ortalamasıyla bölge finalinin en yaşlı takımıydık. Turnuvaya renk kattık. Finale kadar yükselerek turnuvanın sürpriz takımı olduk. Turnuvanın beş güne sığdırılması ve her gün iki maç oynamamıza rağmen finali gördük. Ordu'ya kadar gelerek bizi destekleyen Kaymakamımız Sayın Metin Maytalman'a teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik örneği göstererek güzel bir mücadele ortaya koyan oyuncu arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü Takımına Türkiye finalinde başarılar diliyorum” dedi.
Hbr: Seyfi GÜNAÇTI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —