TERME’DE KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

TERME’DE KAHVERENGİ KOKARCA İLE  MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Terme İlçe Mahallelerinde vatandaşlara Kahverengi Kokarca ile mücadele yöntemleri uygulamalı olarak anlatılmaya devam ediyor.

 Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Terme İlçe Mahallelerinde vatandaşlara  Kahverengi Kokarca ile mücadele yöntemleri uygulamalı olarak anlatılmaya devam ediyor. 
Hafta boyunca devam edecek olan uygulamalı eğitimler bu hafta Etyemezli, Gölyazı, Meşeyazı, Elmaköy, Bazlamaç, Cılar, Dutluk Mahallelerinde gerçekleştirildi. 
Kahverengi Kokarca ile etkin mücadele konusunda bilgilendirilen mahalle sakinlerine ayrıca mahallelerinde bulunan atıl, boş ve metruk binalarda Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından biyosidal ürünle örnek ilaçlama görsel olarak anlatılarak yapıldı. 
Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, “Havaların soğumasıyla  evlere, depolara gelmeye başlayan Kahverengi Kokarcalara karşı, halkımızın ruhsatlı olan halk sağlığı ilaçlarıyla gerekli tedbirleri alarak bu yerleri ilaçlaması mücadelenin etkinliğini önemli derecede arttıracaktır. İlçe Müdürlüğü olarak tavsiyemiz her mahallemizde toplu olarak aynı gün ve aynı saatte ilaçlama yapılmasıdır. Vatandaşlarımız detaylı ve teknik bilgi almak için müdürlüğümüze başvurabilirler.”dedi. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK