TERME’DE KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELE VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TERME’DE KAHVERENGİ KOKARCA İLE  MÜCADELE VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Terme’de, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele konusunda çiftçilere ve muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 Terme’de, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele konusunda çiftçilere ve muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
27 Ekim Cuma günü Terme Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda Terme Kaymakamı Metin Maytalman başkanlığında düzenlenen toplantıda çiftçilere ve muhtarlara Tarım ve Orman Bakanlığının tarımsal desteklemeleri, üretim planlaması ve kahverengi kokarca ile mücadele konularında ayrıntılı bilgiler verildi. 

TOPYEKUN BİR  
MÜCADELEYE İHTİYAÇ VAR
Toplantıda konuşan Terme Kaymakamı Metin Maytalman, “Mücadelenin daha ciddi şekilde yapılması gerekiyor. Aksi takdirde ekonomik ve bireysel kayıplar yaşanacak. Topyekun bir mücadeleye ihtiyaç var. Geçen yıla göre kahverengi kokarca zararlısının bu yıl daha büyük bir tehlike yaratacağını öngörüyoruz ve bu doğrultuda bir eylem planı oluşturacağız.” dedi. 
82 MAHALLEDE 
İLAÇLAMA MÜCADELESİ
Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir ise, “Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce temin edilen biyosidal ürünlerle 82 mahalledeki boş, metruk ve terkedilmiş okul, bina, ambar, depo, seren gibi yerlerin ilaçlanması için ekipler oluşturarak ilaçlama çalışmasını 1 hafta içinde bitirmeyi hedefliyoruz. 
Çiftçilerimiz ve muhtarlarımız da bu süreçte aktif rol alarak, vatandaşları bilinçlendirmesi ve bilgilendirmesi gerekmektedir.” dedi. 

BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜR VE 
İLAÇ DAĞITIMI YAPILDI
Toplantının sonunda  muhtarlara ve çiftçilere kahverengi kokarca zararlısıyla ilgili bilgilendirici broşürler, ilaçlama sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar anlatılarak biyosidal ilaçlar ve koruyucu ekipmanlar içeren paketler dağıtıldı. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK