Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

TERME’DE “KÜLTÜR ŞENLİĞİ” DÜZENLENDİ

TERME’DE “KÜLTÜR ŞENLİĞİ” DÜZENLENDİ

Terme İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında Terme Tarihi Pazar Caminde "Kültür Şenliği" programı

 Terme İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum"  projesi kapsamında Terme Tarihi Pazar Caminde "Kültür Şenliği" programı gerçekleştirildi. 
Programa Terme İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Müftüsü Ömer Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile cok sayıda davetli katıldı. 
Protokol üyeleri tek tek  standları ziyaret ederek etkinlik alanında çocuklar ve gençlerle bir araya gelindi.
Terme Tarihi Pazar Camii’nde gerçekleştirilen programda eğitimci, yazar, eğitimde oyunun gücü, moral motivasyon uzmanı Ahmet Çifci tarafından öğrencilerle etkinlikler yapıldı.
Şenlik alanında Mukaddes Emanetler ve Filistin temalı resim sergisi Terme İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından ebru, bileklik yapımı, yüz boyama, ahşap yakma, taş boyama vb. atölye etkinlikleri, kadim oyunlar 3 d yazıcı ve bilsem öğretmenleri kimya, biyoloji alanları ve robotik kodlamayla ilgili çalışmalar sergilendi.
Programda Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, ÇEDES projesi hakkında bilgiler verdi.
Öğrencilerin insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına katkıda bulunmak için birçok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Ergül, “Proje kapsamında, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlığın iyiliği için kullanabilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Gençlerimizin dünyayı anlama, insanın varoluş gayesini idrak etme, millet olarak bizi bir arada tutan değerlerimizi benimseme noktasında rehberliğimize ihtiyacı vardır. Geleceğimizin teminatı, yarınlara dair umudumuz olan gençlerimize dinimizi, tarihimizi, medeniyetimizi ve bizi biz yapan değerlerimizi öğretmek ortak sorumluluğumuzdur.
Bu kapsamda öğrencilerimiz için eğitici bir program hazırladık. Bu programla, onların çevreye duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak gelişmelerine destek oluyoruz.”dedi. 
Programın sonunda öğrencilere diyanet gençlik dergisi ve ve çeşitli hediyeler takdim edildi.  
Hbr: Berkan KARAPIÇAK