TERME’DE MEVLİD-İ NEBİ İLE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

TERME’DE MEVLİD-İ NEBİ İLE CAMİLER VE  DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

Terme İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamberimiz (S.A.V) ve Şahsiyet İnşası" temalı konferans düzenlendi.

 Terme  İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamberimiz (S.A.V) ve Şahsiyet İnşası" temalı konferans düzenlendi.
2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle "Hz. Peygamberimiz (S.A.V) ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans 17 Ekim Salı günü Terme Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 
 Terme Cılar Mahallesi Camii İmam-Hatibi Furkan Birdal’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Mevlid-i Nebi Haftası Sinevizyon gösterisi ile devam etti. 
Programın açılış konuşmasını Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül yaptı. 
Ergül, “Hz. Peygamberimiz (s.a.v) ve Şahsiyet İnşası" teması hakkında bilgilendirme yaparak “Kur’an-ı Kerim’in beyanı ile “Bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah’ın izni ile bir davetçi ve ışık saçan bir kandil” olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz (S.A.V)’in risaletini, evrensel mesajını ve örnek ahlâkını anlamak, anlatmak ve hayata tatbik edilebilirliğini göstermek için yapılmaktadır."diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kesgin "Hz. Peygamberimiz (S.A.V) ve Şahsiyet İnşası” temalı konferansında Peygamberimizin hayatından kesitler sunarak  'Peygamberimiz'in o güzel hayatını hayatımıza taşımak, onun gibi güçlü bir şahsiyete sahip olmak, güçlü şahsiyet sahibi insanlar  yetiştirmek' en önemli görevlerimizin arasında diye konuştu. 
Programa Terme İlçe Kaymakamı Metin Maytalman tarafından Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kesgin’e hediye takdiminde bulunması ile sona erdi. Hbr: Berkan KARAPIÇAK