TERMELİ ÇOCUKLAR DOĞA İLE BAŞ BAŞA KANO HEYECANI YAŞADI

TERMELİ ÇOCUKLAR DOĞA İLE BAŞ BAŞA KANO HEYECANI YAŞADI

Bu yıl ilki düzenlenen Terme Amazon Kano Festivali büyük bir coşku ile gerçekleşti.

 Bu yıl ilki düzenlenen Terme Amazon Kano Festivali büyük bir coşku ile gerçekleşti. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “çocuklarımız muhteşem bir doğanın içinde harika bir gün geçirdi. Kano sporu ile ilçemiz yeni tanışıyor bu festivali arttırarak devam ettirerek uluslararası bir festival haline getireceğiz” dedi.

YÜZLERCE ÇOCUK 
İLK KEZ KANOYA BİNDİ
Bu yıl ilki düzenlenen ve Terme Belediyesi tarafından organize edilen festivalde yüzlerce çocuk ilk kez kano kullanmanın heyecanını yaşadı. 
 Bu yıl ilki düzenlenen ve Terme Belediyesi tarafından organize edilen festivalde yüzlerce çocuk ilk kez kano kullanmanın heyecanını yaşadı. Çevre illerden birçok kano kulübünün desteği ile organize edilen festivalde kanocular çocuklara Simenit Gölü çevresindeki kanallarda doğa ile baş başa kano gezisi yaptırdı.

“ÇOCUKLARIN 
MUTLULUĞU 
BİZİM MUTLULUĞUMUZ”
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul festivalin yapıldığı bölgenin önemine dikkat çekerek, “Gölyazı, doğal yapısı ve birçok farklı endemik bitki türüne ev sahipliği yapan denizin hemen yanı başında iki farklı gölden ve bu gölleri birbirine bağlayan kanallardan oluşan muhteşem bir yer. Bu güzellikler kano sporu için de çok uygun. Kano sporunun ilçemizde gelişimi için başlattığımız çalışmalar neticesinde bu festivali yapmaya karar verdik. Amacımız çocuklarımızın kano sporu ile tanışmasını sağlamaktı. Bu gün bu alanda yüzlerce çocuk kanoya binmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz” ifadelerine yer verdi.