Tarih: 26.09.2017 18:11

TMO´NUN ALIMI ÜRETİCİYİ RAHATLATTI

Facebook Twitter Linked-in

Hükümetin TMO ile ilgili son hafta içinde yaptığı açıklamaların üreticiyi rahatlattığını ifade eden Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, ?40 randımanın altında gelen fındıkları alıyoruz´ demek devletin şefkatli elinin tamamen üreticinin üzerinde olduğunu gösterir. Teşekkür ediyoruz, olumlu ve güzel bir gelişme. Piyasayı da rahatlattığı gibi hareketlendirdi? açıklamasını yaptı.

Karadeniz Bölgesi´nin ´yeşil altın´ı olarak adlandırılan fındık ürününde fiyat artışını merakla bekleyen fındık üreticisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref
Fakıbaba´nın yaptığı açıklamalarla biraz olsun rahatladı.

Oda Başkanı Ergün, ?Levant kalite fındığı 10 liradan, Giresun kalite fındığı 10,50 liradan alım yapan TMO´nun ilk zamanlarda çürük ve çatlak oranları nedeniyle bazı üreticileri geri göndermesi ve sadece 40 randıman üstünde fındığı alması üreticiyi zorunlu olarak tüccara yönlendirmiş, ancak hükümet yetkililerin yeni açıklamalarıyla TMO´nun kapıları tamamen üreticiye açılması da üreticiyi rahatlattı. 26 Eylül itibarıyla fındık 50 kr zamlanarak 8.75´leri gördü. Fındığın yükselerek üreticiyi rahatlatmasını umut ediyoruz.?dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —