Üniversite Tercihleri Başladı

Üniversite Tercihleri Başladı

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Üniversite Sonuçları için tercih tarihleri 7 Ağustos 2017 de başladı.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Üniversite Sonuçları için tercih tarihleri 7 Ağustos 2017 de başladı. 14 Ağustos´a kadar sürecek olan tercih döneminde; öğrenciler ve veliler en iyi okulları belirleyebilmek için okul rehber öğretmenleri, danışmanlar ile istişare yapmaya başladı. Heyecanını gizleyemeyen öğrenciler, tercih yapmanın sınava girmekten daha stresli olduğunu belirtti. Kendileri için en iyi üniversiteyi belirlemek için yapacakları tercihlerde, bu yıl değişen sistem ile üniversitelerin hangi başarı sıralamaları ile öğrenci alacaklarını bilememeleri, onlar için farklı bir heyecan oluşturdu. Bu konu hakkında uzmanlar, ?Sıralamalarda ve puanların birçoğunda düşüş görüleceğini tahmin ediyoruz. Bu yüzden başarı sıralamalarının üzerindeki tercihleri de yazabilirler.? dedi.

Puan Türü Karanlık Bir Şey Değil
Geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin alanlarına göre puan türlerinin ayrı ayrı geldiği sistem varken, bu yıl uygulamaya geçen sistemde aynı dağılımın olmaması öğrencileri tedirgin etti. Puan türlerindeki değişimin karanlık, görülmeyen bir şey olmadığını; bu sınavdan sonra öğrencilerin yapacakları tercihlerinde hemen hemen belli olduğunu belirten uzmanlar, puan türlerindeki tahminin zor olmadığını söylediler.

Kendi Kararları Olmalı
Yapılacak tercihlerin iyi düşünülüp yapılması gerektiğini söyleyen uzmanlar: ?Sonuçta seçecekleri üniversiteleri okuyacak olan öğrencilerimizdir. Bunun için doğru karar verilmeli. Heyecan yapmadan yapılacak olan tercihler daha doğru olacaktır.? dediler. Öğrencilerin seçecekleri mesleklerin iş imkânı olup olmadığını merak eden öğrenci yakınları için de ?Meslekler için bu zamanda önü kapalı ya da açık gibi bir şey söylememiz doğru değildir. Çünkü öğrencinin kendini geliştirmesiyle alâkalı bir olay.? olduğunu belirttiler.

Son Tercih 14 Ağustos Salı
Öğrencilerin 14 Ağustos Salı gününe kadar tercih işlemlerini yapmaları gerekiyor. Son dakikalara sıkıştırmadan, bir haftalık tercih döneminde, kendileri için en iyi üniversiteyi bulmak için araştırıp, danışmanlardan yardım alınması gerektiği, uzmanlar tarafından söyleniyor.