Bugün, 12 Şubat 2025 Çarşamba

UNUTULMADILAR

UNUTULMADILAR

Malatya deplasmanına giderken Samsunspor otobüsünün 20 Ocak 1989 tarihinde Havza yakınlarında geçirdiği kazada hayatını kaybedenler unutulmadı.

 Malatya deplasmanına giderken Samsunspor otobüsünün 20 Ocak 1989 tarihinde Havza yakınlarında geçirdiği kazada hayatını kaybedenler unutulmadı.
Samsunspor'un, Birinci Ligde (bugünkü adı süper lig) oynadığı dönemde geçirdiği kaza, Samsunspor için büyük yıkım oldu. Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu ve Zoran Tomiç (Yugoslav) ile otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetti. Yaralanan bazı futbolcuların futbol hayatı bitti. Bazıları devam etmek istedilerse de eski günlerine dönemediler. 
Haliyle Samsunspor ligden çekildi. Sonraki maçlarında 3-0 hükmen yenik sayılmasına rağmen federasyon kararı ile ligde kaldı. 20 Ocak, Samsunspor tarihine kara bir gün olarak yazıldı. Kulübün Kırmızı-Beyaz olan renklerine bir de Siyah eklendi: Kırmızı-Beyaz-Siyah.
Kazada hayatını kaybedenler, aradan geçen onca yıla rağmen unutulmadı.  19.01.2025 tarihinde İstanbul'da oynanan Beşiktaş maçı öncesi sahaya çıkan Samsunspor futbolcuları, onların isimlerinin yer aldığı siyah forma giydi. Maça da siyah forma ile çıktılar.  
Hayatlarını kaybedenler, Samsun'da da mezarı başında anıldı. Törene Samsun Valisi Orhan Tavlı, Milletvekilleri Ersan Aksu ve Dursun Çan, BŞ Belediye Başkanı Halit Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Kulüp yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 
Terme de onları unutmadı. 20 Ocak 2025 Pazartesi akşamı yatsı namazından sonra Merkez Pazar Camisi'nde; kazada hayatını kaybedenler, ahirete göçmüş futbolcular ve futbol adamları için Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, dua edildi. Program sırasında camide duygulu anlar yaşandı. 
Programı düzenleyen Genç Termeliler Taraftar Grubu Başkanı Ali Kondakçı, “Biz her yıl bu anma programını yapıyoruz. Bu programda bizi yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul'a, Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuyan hocalarımıza, programa katılan spor adamlarımıza ve camiyi dolduran cemaatimize teşekkür ediyoruz. Hayatını kaybeden futbolcularımıza, futbol adamlarımıza ve bütün geçmişlerimize Allah'tan (CC) rahmet diliyorum” dedi. 
Terme Bilgi Gazetesi olarak biz de hayatını kaybeden futbolculara, futbol adamlarına ve bütün geçmişlerimize Allah'tan (CC) rahmet diliyoruz. 
Hbr: Seyfi GÜNAÇTI