Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

YARALI KÖPEĞE BELEDİYE ŞEFKATİ

YARALI KÖPEĞE BELEDİYE ŞEFKATİ

Bir sokak hayvanı daha Terme Belediyesi sayesinde hayata döndü. Hayvanseverlerin ihbarı üzerine Emiryusuf Mahallesi’nde yaralı olarak bulunan sokak köpeğine, Terme Belediyesi sahip çıktı.

 Bir sokak hayvanı daha Terme Belediyesi sayesinde hayata döndü. Hayvanseverlerin ihbarı üzerine Emiryusuf Mahallesi’nde yaralı olarak bulunan sokak köpeğine, Terme Belediyesi sahip çıktı. Terme’de tüm canlıların belediyesi olduğunu söyleyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Yaralı köpek dostumuz emin ellerde” dedi.
Terme ilçesi Emiryusuf Mahallesi’nde bir sokak köpeğinin çöplerin içinde olduğunu gören hayvanseverler  fotoğraf çekip Terme Belediyesi Whatsapp ihbar hattına yolladı. Hemen harekete geçen Terme Belediyesi veterinerlik müdürlüğü ekipleri yaralı ve acıdan gözyaşı döken hayvanı bulunduğu yerden alarak tedavisine başladı. Terme Belediyesi Veterinerlik hizmetlerinde ilk bakımı yapılan köpek daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına sevk edildi.

“GEREKENİ YAPTIK”
Yaralı sokak köpeğinin durumu hakkında bilgi veren Başkan Şenol Kul, “Köpek bulunduğunda çok ciddi biçimde hasta vaziyetteydi. Ekiplerimiz gelen ihbar üzerine, hemen harekete geçerek köpeği bulunduğu yerden aldılar. Çok iyi bir bakıma ihtiyacı vardı. Veteriner hekimimiz hemen gerekeni yaptı. Köpek dostumuz şu anda tedavi altında. Tedavisi tamamlandıktan sonra kısırlaştırılacak ve tekrar yaşam alanına bırakılacak. Durumu çok iyi olacak inşallah.” dedi.