Bugün, 10 Ağustos 2025 Pazar

Ahmet SEZGİN


AMASYA ŞİİR DİNLETİSİ MUHTEŞEMDİ

AMASYA ŞİİR DİNLETİSİ MUHTEŞEMDİ


Cihannüma derneği tarafından düzenlenen “Anadolu Şiir Akşamları” programının birincisi, merhum Şair-Yazar Seyfeddin Karahocagil anısına 27 Ağustos 2022 Cumartesi gecesi Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yerleşkesinde havuz başında su sesi ve musiki eşliğinde çok başarılı ve güzel bir şekilde gerçekleştirildi.

Amasya Şiir Dinletisi’ne Samsun'dan şair olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Ipekdal Hocam ile birlikte katılıp biz de birer şiir okuduk. Unutulmaz, zevkli bir şiir gecesi yaşadık.

Amasya Şiir Dinletisi’ni dinleyenler arasında çok kıymetli bürokrat, akademisyen ve siyasetçinin olması beni çok şaşırtan ve mutlu eden durumlardan biri oldu gecede: Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Bursa Milletvekili Osman Mesten, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Hitit Üniversitesi Rektörü Ali Osman Öztürk, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Mustafa Kasım Karahocagil, TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanı Kudret Bülbül, Balıkesir İl Kültür Müdürü Mehmet Mazak  Milletvekili Osman Mesten ve Bürokrat Kudret Bülbül’ün şair olarak şiir okuması, Prof. Dr. Yusuf Şahin Hocanın ney üflemesi, Ozan Fedai Koç’un türkü ziyafeti, Osman Yüzgenç  ile Mehmet Ata’nın şiir atışmaları geceyi ayrıca renklendirdi.

Memleketin birçok vilayetinden gelip Amasya Şiir Akşamları'nda şiir okuyan diğer şairlerin bir kısmı bizim gibi kendi şiirini okurken bazıları da Şair Seyfeddin Karahocagil’in şiirlerinden seslendirdi: Eyyüp Azlal, Erol Erdoğan, Ahmet Sargın, Mehmet Baş, Kamil Çakır, Rıza Yorulmaz, Sezai Çiçek, Kemal Tekinbaş, Hüseyin Tekinbaş, Süreyya Aydın, Yakup Güler, İsmail Salman, Yusuf Şahin, Nurullah Öztürk, Mustafa Avşar, Yavuz Selim Kurt, Orhan Bol, İsmail Ilmaz.

Sunuculuğunu Eğitimci-Şair Hüseyin Kır Hocamın yaptığı Amasya Şiir Akşamları programında kıymetli şairlerle, şiirsever siyasetçi ve bürokratlarla tanıştık. Şiirsever akademisyen, milletvekili ve yöneticilerimizle bir arada şiir okumak, şiir, türkü ve ney dinlemek çok güzeldi. Bu muhteşem şiir dinletisiyle Amasya'nın sadece eski bir şehzade şehri, Ferhat ile Şirin isimli halk hikayesinin yaşandığı bir vilayet olmadığını, değerli bir şiir şehri olduğunu hissettik.

Bu vesileyle çok kıymetli merhum şair, yazar ve gönül insanı Seyfeddin Karahocagil Hocamızı, şiir yürekli ailesini tanımış olduk. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Keşke hayattayken tanısaydık böyle güzel bir şairimizle. Şair Seyfeddin Karahocagil'in 2020 yılında vefatından iki gün önce Temmuz Yayınlarından çıkan, vefalı evladı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in hediye ettiği  Karahoca Divan'ını okuyacağım inşallah.

Anadolu Şiir Akşamları Amasya Şiir Dinletisi programını organize eden Cihannüma Derneği Başkanı Rıza Yorulmaz’a ve kıymetli temsilcilerine, Amasya Üniversitesine, Hüseyin Kır Hocama çok teşekkür ederim. Kendilerini yürekten tebrik ederim.

Anadolu Şiir Akşamları programının seneye Aksaray'da olacağını, gelenekselleşeceğini sevinerek öğrendik. Şiir ve gönül dostlarına, şiirden şuura yol alan şairlere selam olsun.