Seyfi GÜNAÇTI

Tarih: 12.04.2021 08:59

Bir Başkanı daha kaybettik

Facebook Twitter Linked-in

Termespor Kulübünde bugüne kadar 27 farklı kişi başkanlık yapmış. Bunlardan 12’si aramızdan ayrılmış bulunuyor. Son kaybımız da Veysel Ali Kasapoğlu oldu. Aramızdan ayrılanlara Alah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı bir ömür diliyorum.

Veysel Ali Kasapoğlu’nu daha Terme’ye ilk geldiğim günlerde tanımıştım. Seyit Ali Cüman’ın Garaj Camisi’nin yanındaki evinde oturuyorduk. Ev sahibimiz yurt dışında olduğu için ev ile bacanağı olan Veysel A. Kasapoğlu ilgileniyordu. Kirayı bankaya yatırıyorduk ama yine de evin bazı konuları dolayısıyla karşılaşıyorduk. Bir de benim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüm döneminde, onun siyasi kimliği dolayısıyla münasebetlerimiz olmuştu.

Onunla en uzun görüşmemiz kulüp başkanlığı dolayısıyla oldu. Ben Termespor üzerine bir araştırma yapıyordum. O da iki ayrı dönemde Termespor Kulüp Başkanlığı yapmıştı. Kulübün âdeta sahipsiz kaldığı bir dönemde, kimsenin üstlenmek istemediği bir görevi kabul etmiş, tabir yerinde ise elini taşın altına koyarak kulüp başkanlığını yüklenmişti. Ben de işte bu sebeple iş yerinde onunla iki defa görüşme (röportaj) yapmıştım. O zaman terzi dükkânı, Sağlık Ocağı bölgesinde Burcu Eczanesinin çaprazındaydı.

Şimdi onu kendi verdiği bilgilerden tanıyalım.

Veysel A. Kasapoğlu, Trabzon’un Çaykara ilçesinin Taşören Köyünde 1953 yılında doğdu. 1965 yılında Terme’ye geldi. Ailesi zaten Terme’deydi. Babası ile birlikte Terme’nin köylerinde üç sene kalaycılık yaptıktan sonra 15 yaşında abisi İbrahim’in yanında terziliğe başladı. Beş yıl abisi ile birlikte çalıştı.

Askerden dönünce Çarşamba Caddesi Şerif Aksoy İş hanında kendi terzi dükkânını açtı. 1995 yılında İsrail’e gitti. 1,5 yıl inşaat sektöründe çalıştı. Annesinin hasta olduğu haberi gelince Türkiye’ye döndü. Bir daha da İsrail’e gitmedi. Sonra Terme’nin değişik semtlerinde terzilik mesleğini sürdürdü. Son olarak Fenk Mahallesi Amazon Sokakta bay-bayan terzisi olarak hizmet veriyordu.

Veysel Ali siyasetle de ilgilendi. AP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 1990’lı yıllarda DYP İlçe Yönetim Kurulunda görev yaptı.

Onun Termespor tarihinde de önemli bir yeri vardır. 1986 yılında kulüp yönetim kuruluna girdi. İsrail’e gidene kadar 9 sene genel kaptanlık yaptı. Bu sırada 6 sene terzilik mesleğine ara verdi. Mithat Türkyılmaz’ın başkanlığı (2002-2003) döneminde de genel kaptanlık yaptı. O zaman Terme Belediye Başkanı dahil 10 belde belediye başkanı da kulüp yönetimindeydi. Buna rağmen kulübün profesyonel ligdeki (3.Lig) borçlarının altından kalkamayınca yönetim toptan istifa etti. Kulüp sahipsiz kalmıştı.

Bu durum, yıllardır kulüple iç içe olan Veysel Ali’yi üzüyordu. Bir çözüm bulabilmek için Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu’nun huzuruna çıktı ve Termespor’a sahip çıkılmasını istedi. A. Yirmibeşoğlu, “Siz kulüp başkanı olursanız size her türlü yardımı yaparız” dedi. O da teklifi kabul etti, Termespor Kulüp Başkanlığına getirildi. 2003-2009 yılları arasında 6 yıl başkanlık yaptı.

Kendisinden sonra göreve gelen Erkan Zorlu iki yılın ardından istifa edince, kulübe sahip çıkması için bir kere daha Veysel A. Kasapoğlu’nun kapısını çaldılar. O, bir Termespor sevdalısı idi ve bu teklifi de kabul etti. 2011-2013 yılları arsında ikinci defa kulüp başkanlığı yaptı.

“Termespor Başkanlığı size ne verdi, sizden ne götürdü?” diye sorduğumda şu cevabı verdi:

“Terme’nin 8-10 çocuğunun yetişmesini sağladım. Onlar profesyonel oldular ve önemli takımlarda oynadılar. Benim asıl mutluluğum, gençlere sahip çıkabilmiş olmamdır. Emniyetle işbirliği yaptık, madde alışkanlığı olan gençleri takıma alarak bataklığa düşmelerini önledik. Maddi kayıplarım elbette olmuştur. Ancak bu görevi yaptığım için pişman değilim. Terme’ye bir hizmet yaptığımı düşünüyorum.” (11.11.2015)

Onun Termespor’a hizmeti unutulmayacaktır.

Veysel Ali Kasapoğlu; 7 kız ve 1 erkek çocuk babasıydı.

O da dönemin illeti koronaya yakalandı ve 01.04.2021 tarihinde vefat etti. Diğeri de Kur’an Kursu Hocası Niyazi Kasapoğlu olmak üzere Kasapoğlu ailesi son üç ay içinde iki mensubunu kaybetmiş oldu.

Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —