Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Zeki ORDU


BİR BUÇUK YILIN ARDINDAN AĞLI

BİR BUÇUK YILIN ARDINDAN AĞLI


 Ağlı Kastamonu'nun mütevazı ilçelerinden biri. Hemen hemen bulunduğu ilin ortasında bir yerde. Bütün koşuları Kastamonu ilinin diğer ilçeleri. Bir bakıma bölge kültürünü koruyan bir yapısı var.
Kastamonu merkez dâhil yirmi ilçeden teşekkül etmiş bir il. Zaten İstanbul, Konya, İzmir ve  Ankara'dan sonra yirmi ilçeli üç vilayet var.  Onlardan biri de Kastamonu.
Kastamonu ilini ziyaretim üzerinden altı ay geçtikten sonra bir yazı yazmıştım. Ağlı ilçesi ile ilgili bu yazı 18 Eylül 2023 tarihinde Terme Bilgi Gazetesi'nde neşredilmişti. Kâh oraya geldiğimde tanıştığım, kâh daha sonra bir şekilde irtibata geçtiğim kişilerle birlikte hafızamda yer eden bir ilçe.
Ağlı ziyaretim bir Mart ayındaydı. Ancak Kastamonu iline ait yerler hakkında yazarken Ağlı ilçesine sıra biraz geç gelmişti. Çünkü ziyaret sırasına göre yazıyordum.
Malûm, sosyal medya denilen yer dünyayı küçültüyor. Siz bir şey paylaşıyorsunuz ancak daha önce tanıdığınız kişiler paylaşımınızı görüyor. İşte o an içinizde bir ılıklık oluyor ve o dostlarınızı hatırlıyorsunuz.
Şimdi sizlere Ağlı'da tanıştığım ve hala hafızamda kalan üç kişiden bahsedeceğim. Bu sıralamayı ise tanışma önceliğine göre yapacağım.
İlk olarak sizlere Kadir Aşçı Bey'den bahsetmek isterim. Kadir Aşçı Bey Ağlı Belediyesinde Yazı İşleri Müdürü görevi yapıyordu. 
Ağlı Belediye Başkanı, bir toplantısından dolayı görev yerinde değilken benimle ilgilenen kişi Kadir Aşçı Bey olmuştu. Emekli öğretmen oluşum, Ordu'nun Ünye ilçesinden kalkıp oralara kadar gidip ilçe için bilgiler topladığımı öğrenince bana yardımcı oldu. İlçesini tanıtmak için elinden gelen gayreti gösterdi. Hatta küçük bir kitapçık verdi. 
Ben ağlı ile ilgili üç yazı yazmıştım. Bu yazılarımda Kadir Aşçı Bey'in katkısı çok olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum. Ağlı için çalışmalarında da başarılar diliyorum.
İkinci bahsedeceğim ya da tanıdığım kişi Şenol Özdemir. Onunla tanıştığımda Ağlı Nedime Kaya Ortaokulu Müdür Yardımcısı idi. Malum eğitim camiasında “rotasyon” denilen bir kaideden dolayı idareciler bazen görev yeri değişikliğine uğrayabiliyor. Şu anda aynı okulda mı yoksa başka bir okula mı atandı bilmiyorum. Bildiğim tek şey Şenol Özdemir Bey'in hala hafızamda oluşu. Hatta bazı paylaşımlarımın altında ismini görünce o günlere gidiyorum.
Şenol Özdemir Bey biraz da meslektaş olmamız hasebiyle bana yabancılık çektirmedi. Onu ziyaret ettiğimde yıllarca beraber çalışmışız gibi bir rahatlık içindeydim. Yakın ilgisi beni memnun etmişti. Başarılı bir eğitimci ve idareci olduğuna kanaatim tamdır. Kendisine meslek hayatında başarılar diliyorum. Belki daha hiç karşılaşamayacağız ama bir saatlik tanışmanın samimiyeti aklımdan da gönlümden de çıkmayacak.
Bahsedeceğim son kişi Ağlı'nın Bereketli Köyü Muhtarı Çetin Kesim Beyefendi. Ağlı köyleri ile ilgili bir yazı yazmak için ilçeye ait bütün köy muhtarları ile telefonda konuşmuş köyleri ile ilgili sorular sormuştum. Belki yüz yüze görüşmedik ama pozitif enerjisi ile güven verdi. Sanırım tekrar aynı göreve seçilmiş. Onu, paylaşımlarımı takip etmesinden hatırlıyorum. Böylece hem kendini, hem ilçesini aklıma getiriyor. 
Yukarıda bahsettiğim üç kişi bana Ağlı ilçesini hatırlatıyor. Ben de aradan bir buçuk sene geçmiş olmasına rağmen ilçeyi ve adı geçen kişileri unutmadığımı göstermek; ayrıca ilçeleri ile ilgili bilgiler verdikleri için bir vefa hissiyatı içinde tekrar yazı yamayı bir gönül borcu addettim. 
Bu vesile ile Sayın Kadir Aşçı, Sayın Şenol Özdemir Ve Satın Çetin Kesime en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunuyorum. Bütün Ağlılılara da selamlarımı iletiyorum.