Bugün, 7 Temmuz 2024 Pazar

Yılmaz İMANLIK


ÇOCUK OLMAK GÜZEL ŞEY

ÇOCUK OLMAK GÜZEL ŞEY


Çocuk olmak güzel şey...
Çocuk olmak en güzel şey...
Çocuklar büyüdüklerinde onları bekleyen sorunları ve sorumlulukları bilseler büyümek için o kadar da acele etmezler. 
Çocukluk, hayat yolculuğumuzun en özel ve en güzel mevsimi. O mevsimde yaşadıklarımız en güzel anılar olarak kalacak ömür albümümüzde. O yüzden çocukluğumuzu en güzel şekilde yaşayamamış olsak da çocuklarımızın o özel mevsimi en güzel şekilde yaşaması için elimizden gelenleri yaparız anne babalar olarak.
İlçemizde çocuklarımızın altın çağını en güzel şekilde değerlendiren eğitim kurumlarımız var. Bunlardan biri de Özel Tuğra Anaokulu.
Bu güzide okul, kapısından içeri girdiğinizde size kendi evinizdeymiş hissi veriyor. Güler yüzlü eğitimcileri, çalışanları ve cıvıl cıvıl çocukları ile kocaman bir aile portresi çiziyor.
Bir çocuk o yaşlarda fiziksel-kültürel-sportif olarak ne yaşaması gerekiyorsa bu mekanda konunun uzmanları tarafından hepsi veriliyor.
Bir masal etkinliğinde bu miniklerle bir araya geldik. Onların gözlerindeki heyecanı büyüklerin yüreğinde bulamadım çoğu zaman. Yine dönemin sonunda Okul Müdürümüz Mustafa Baş ile bu miniklerin yıl sonu etkinliklerine katıldık. Minikler, şirin ve tatlı halleri ile izleyicilere unutulmaz bir program yaşattılar.
Üç yaşındaki bir çocuğun Çayda Çıra oynadığını düşünün. Sahnede kendilerince oyunlarını sergilerken anne-babalarına seslenen miniklerin gösteri sonrasında ailelerine koşmaları görülmeye değerdi doğrusu. Hatta bir tanesi heyecanlı heyecanlı annesine "Yaptım mı anne, yaptın mı?" diye seslenmesi kendini rolüne ne kadar kaptırdığını göstermesi açısımdan dikkatimi çekti.
Minik elleriyle yaptıkları sergide en çok deyim çalışması beni güldürdü. Doğal olarak o yaştaki çocuklar deyimleri gerçek anlamda kullanmışlar: göz gezdirmek, iki gözü iki çeşme, küplere binmek...
Etkinlik sonunda ailelerinin yanında bir şeyler başarmış olmanın gururunu yaşayan dev yürekleri kutluyoruz.
 Anaokulları çocukların eğitim öğretim yolculuğunun temelidir. Bu temel ne kadar sağlam atılırsa sonraki eğitim-öğretim süreci de o kadar yıkılmaz olur. Bu temel atılırken de bu çocukları çok yapraklı bir yonca gibi görülüp ona göre eğitim öğretim verilmelidir ki büyüdüklerinde bir yanı dolu bir yanı boş olmasın.
Çocuk olmak güzel şey...