Hasan ÖZDEMİR

Tarih: 30.04.2014 18:27

ERMENİLER VE 99 YILLIK KİN

Facebook Twitter Linked-in

Her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında sevince boğulduğumuz günün sonrası, bizim için adeta sıkıntılarla dolu 24 sat oluveriyor. O gün , başta ABD olmak üzere, Ermeni tasarısı gündeme getirilir hep. Obama “Soykırım mı diyecek, yoksa büyük felaket mi?” diye ,bekler dururuz. Bu yılın farkı daha başka oldu. Obama`dan önce Başbakan Erdoğan açıklama yaptı.. O da, büyük felaket demedi ama o anlama gelebilecek ifadeler kullandı. Oyıllarda tehcir (zorla göçe tabii tutma) gibi gayri insani hadiselerin meydana geldiğini söyledi. Türklerin olduğu gibi Ermenilerden de o dönemde yaşadıkları acıları paylaşmanın insanlık vazifesi olduğu ifade etti Başbakan..Kötü olmadı. O insanlar Osmanlı İmparatorluğu`nun vatandaşıydı.. Bugün olduğu gibi yüzyıllardır bu topraklarda yaşıyorlardı.99. yılda hatırlanmaları iyi oldu bence.

Evet 1915 yıllarında çeşitli nedenlerle koskoca Osmanlı İmparatorluğu çökertilmiş,milyonlarca insan, işgal edilen topraklardan kendilerine uygun yaşam alanlarına göçe mecbur edilmiştir. Yaşlılar, kadınlar ve çocuklar açlıktan, soğuktan ve susuzluktan ölmüş, iki toplumun insanları büyük acılar yaşamıştır. Ermeniler, bizim vatandaşımızdır. Osmanlı döneminde önemli mevkilere yükselmişlerdir. Bu işin çözümünü belgelerle tarihçilere bırakmak en doğru iş olacaktır.Biz Ermeni vatandaşlarımızla aynı bayrak altında, aynı dili konuşarak huzur içinde yaşıyoruz.Bu işi kaşıyanlar Azerbaycan

Dağlık Karabağ`da 1990 yılında işgal edilen, yerinden yurdunda kovulan Türklerin durumunu da göz ardı etmemeliler. Ayrıca Ermeni diasporasının kurduğu “ASALA” örgütünün yıllarca süren saldırılarda elliye yakın masum Türk Büyükelçisini ve ataşesini 1984 yıllarına kadar öldürmeye devam ettiklerin unutmayalım.Her iki devlet arşivlerini sonuna kadar açıp, tarihçiler eşliğinde bu işe bir son vermelidirler.

TEBRİKLER TERMESPOR
Samsun Sporun inişli çıkışlı dönemlerinde iyi bir futbol aşığı iken, sağlığıma olan olumsuz etkileri beni futboldan iyice soğutmuştu.Fanatik olmamakla beraber güzel oynayan her Türk takımını alkışlarım. Son maçta İlkadım Belediye Sporu, normal süresi 1-1 biten maçı uzatma dakikalarında bulduğu altı değerinde bir golle 2-1 yenerek,4.Lig - Bölgesel Amatör Lige (BAL) yükselen Terme Sporu tebrik ediyorum.Göreve gelmeden önce de Terme Spora maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Şenol Kul`a, Klüp Başkaını Hüseyin Kambur`a , Antrenörlere, futbolculara, seyircilere, sivil toplum kuruluşlarına, kısacası emeği geçen herkes teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Tüm Termelilere ve Terme esnafına takımlarına sahip çıkarak daha üst liglere çıkmaları için çaba sarfetmelerini bekliyorum.

Aynı başarıyı büyük ölçüde play-of gruplarına kalmayı garantileyen Samsun Spordan da bekliyor,eskiden olduğu gibi süper ligde başarılarını sürdürmesini diliyorum.
Kalın sağlıcakla.

(Türk-İslam aleminin Regaip Kandilini ( 1 Mayısı-2 Mayısa bağlayan gece) kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.)


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —