Zeki ORDU

Tarih: 07.10.2024 14:30

İKİNCİ PİRAZİZ ZİYARETİM

Facebook Twitter Linked-in

 Terme Bilgi Gazetesi'nin 24 Mayıs 2021 tarihli nüshasında “Pirazizli Çınar” adlı bir yazı yazmıştım.  Bu yazının konusu Piraziz'in Gökçeali Köyünde bulunan Şey İdris Türbesi ziyaretim esnasında tanıştığım ve o zaman daha ilkokul birinci sınıfta olan Çınar Karahüseyin'di. İlginç bir tanışma olmuştu.
Aradan üç senden fazla zaman geçmişti.  Takvimler 17 Eylül 2024 tarihini gösterirken tekrar yollara koyuldum. Güzergahımda Piraziz ilçesi de vardı. Daha önce Piraziz'de Gökçeali Köyünde bulunan Şeyh İdris Türbesine uğramıştım. Bu sefer hem aynı türbeyi tekrar görmek hem de Nefsipiraziz Köyünde makamı bulunan Pir Aziz adlı zâtın makamını ziyaret etmekti. 
Tabii sadece buralar değildi gideceğim yerler. Pirazizli Çınar'ı okulunda ziyaret etmeyi ve üyesi olduğum Pirazlililer Grubu yöneticilerinden Aysel Turan Ay Hanımefendi'yi de ziyaret etmekti maksadım.
Piraziz'e gelip şehir merkezinde biraz gezindikten sonra rotamı Gökçeali Emir Yücel İlk/Ortaokulu olarak belirledim. Maksadım Pirazili Çınar'ı yıllar sonra tekrar görmekti.
Kendisi için mütevazı bir hediye paketi hazırladım. Hepsi de öğrenciye lazım olacak türdendi. Çınar ile tanıştığımda pandemi zamanlarıydı ve Çınar daha ilkokul birinci sınıftaydı. Şimdi ise beşinci sınıfta imiş.
Okula uğradığımda İlköğretim Haftası Programı vardı. Beni de programa davet ettiler. Ne de olsa emekli bir öğretmendim ve meslek hayatımda otuzdan fazla böyle bir günü kutlamıştık.
Okulun ismi Gökçeali Emir Yücel İlk/Ortaokulu idi. Beni Müdür Yardımcısı Ahmet Yiğit Hal Beyefendi karşıladı. Bana, İlköğretim Haftası programı bitince Çınar Karahüseyin'i getirdiler. Daha önce birinci sınıfta karşılaştığım Çınar ile üç buçuk sene sonra tekrar karşılaşmak bana heyecan verdi. Önce hediyesini takdim ettim. Daha sonra da yıllar önce beraber çektirdiğim fotoğrafı gösterdim. 
Bir öğretmenin bir öğrenciyi görmek için 90 km yolu 1,5 saat sürede alıp 3,5 sene önce tanıştığım ve sadece on dakika ancak konuştuğum bir kişiyi ziyaret etmem oradakiler tarafından da farklı karşılandı.
Bu meslek insanlara sadece okulda ders göstermek değil, hayat boyu bazı güzellikleri göstermek için olduğunu anlatmışlardı büyüklerim. Ben de yetmişine merdiven dayamış bir emekli eğitimci olarak büyüklerimin sözünü yerine getirmek için böyle bir gayretim olmuştu.
Daha sonra Okul Müdürü Ali Aslan Beyefendi ile de eğitim üzerine sohbet ettik.  Ali Aslan ve Ahmet Yiğit Hal bulundukları köyde bulunan öğrencileri yarınlara hazırlamak için ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlardı. Ayrıca orada bulunan öğretmenlerin öğrencilerine olan yakınlığı da dikkatlerden kaçmadı. Orada görev yapan öğretmenler, Gökçealililer için unutulmaz birer kurtarıcı olarak tarihe geçecektir. Böyle yerlerin atmosferi bir başka olur. Bir köy çocuğu olarak bunu iyi bilenlerdenim.
Daha sonra Pirazililer Grubu yöneticilerinden Aysel Turan Ay Hanımefendi'nin evine uğradım. Muhterem eşi ile beni karşıladılar. Grup ve Köy ile ilgili sohbet ettik. Fazla zaman geçirmeden yoluma devam ettim. Daha yolumun üzerinde uğranacak çok yer vardı.
Bu Piraziz'i ikinci ziyaretimin bir ön yazısı. Sırası geldikçe bazı hatıralarımı yine satırlara dökeceğim. 
Pirazizli Çınar Karahüseyin benim tekrar o köye gelmeme vesile oldu. Kendisine bundan sonraki tahsil ve özel hayatında sağlıklı, huzurlu ve başarılı gelecekler diliyorum. Bütün Pirazililere de gönül dolusu selamlarımı sunarım.
 
 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —